Mishko promocija Plakat

Promocija knjige Miška Plavog „PLANETA JAPAN“ + CD „LIVE IN JAPAN“

Miško Plavi promovisaće u utorak, 29. marta u Sali na I spratu Doma omladine Beograda u 19:00 knjigu PLANETA JAPAN“ + CD „LIVE IN JAPAN“ koju je objavila kuća Admiral Books.

Na promociji će, pored Miška Plavog, govoriti i predstavnici Admiral Books-a i Doma omladine Beograda.

Miško Plavi pojavio se na muzičkoj sceni početkom osamdesetih godina prošlog veka, kao jedan od autora iz generacije „novog talasa“. Svirajući električnu gitaru, klavijature i bas, sa grupama „D Boys“, „Piloti“ i „EKV“, ostvario je uspešnu karijeru pop i rok muzičara. Od 2000. godine komponovao je muziku za tri filma Jean Marc Barr-a, koju je za svetsko tržište objavio „Virgin Records“; 2004. radi muziku za film „Sivi kamion crvene boje“, Srđana Koljevića, a 2007. za film „Uvođenje u posao“, Vladimira Momčiloviča.

Povezana vest:  Deset godina od premijere opere "Karmen"

Poslednjih godina ostvario je uspešnu karijeru u Japanu, gde je održao više od 150 koncerata na najelitnijm mestima za jazz i world muziku. Godine 2008. za japansko tržište objavio je CD „Superbest of Miško Plavi“, kao i CD „Istok ljubi zapad“ za PGP-RTS, dok je poslednji album – sniman upravo na brojnim koncertima u Japanu, te nosi naziv „Live in Japan“ – moguće nabaviti samo u sklopu knjige „Planeta Japan“ koja je upravo izašla u izdanju Admiral Books-a.

Povezana vest:  11. Noć muzeja – Veličanstveni i humanitarni muzeji (FOTO)

Knjiga „Planeta Japan“ u kojoj se po prvi put oprobao i kao spisatelj, u stvari je putopis sa primesama autobiografskog romana. U njemu je na jedan ležeran i duhovit način, služeći se prepoznatljivim žargonom, opisao iskustva koja je stekao tokom desetogodišnjeg povremenog boravka u Japanu, kao ljude i običaje koje je tamo upoznao, koncerte koje je održao, kao i gradove u kojima je boravio.

Povezana vest:  "Poruka u boci" - nov roman nagrađivane norveške autorke

Posle uspešnog početka saradnje sa novim, maestralnim triom u kome su Vasil Hadžimanov i Srđan Dunkić Džoni, kog smo prvi put videli nedavno upravo u Domu omladine – pred publikom je još jedno veliko kreativno iznenađenje Miška Plavog!