DIJALOG

Izložba „Dijalog“ otvorena u galeriji Progres

U galeriji Progres, uz svečanu atmosferu, otvorena je izložba slika graditelja i osnivača slikarskog pravca Virtuelni realizam – Aleksandra Radovanovića, Lesandra. Izložbu je svečano otvorio NJ.E. ambasador Kraljevine Španije u Srbiji – Injigo de Palasio Espanja. Izložba je imala i humanitarni karakter jer je novac od prodaje kataloga uplaćen za pomoć Japanu.

Slikar_Aleksandar_Radovanovic_i_Voja_Nedeljkovic

Otvaranju su prisustvovale poznate ličnosti iz javnog života Beograda, kao i predstavnici diplomatskog kora.

Povezana vest:  Uskršnji popust BDP-a

U galeriji Progres spojilo se vreme kroz umetničke iskre Španije i Srbije. Dela Aleksandra Radovanovića – Lesandra usko su povezana sa delima čuvenog španskog slikara iz XVIII veka, Luisa Melendeza. Simbolika koju nose njihova dela zaista je jaka, dela su dinamična, spajaju se razum i emocije, realnost i apstrakcija. Sam naziv izložbe „Dijalog“ dočarava komunikaciju dveju zemalja putem umetnosti, slikarstva i ideja. Neverovatna tehnika slikanja, koju koristi umetnik, zajedno sa talentom koji poseduje, u stanju je da zaustavi vreme, i prikaže svu živost i lepotu jednog predmeta i njegovu trenutnu ekspresiju, stvarajući novu realnost u kojoj on od sada postoji, a koju smo mi zahvaljujući Virtuelnom realizmu u stanju da percipiramo i doživimo.

Povezana vest:  Nušićeva "Ožalošćena porodica" večeras u Ateljeu 212

Ambasador_Kraljevine_Spanije_otvorio_je_izlozbu

„Luis Melendez (1716-1780) je više od polovine života pokušavao da postane slikar španskog kraljevskog dvora, to što je izgubio dvor, dobila je španska kultura, briljantnog majstora mrtvih priroda sa čijim delima je Radovanović osetio posebnu bliskost, stupio u hrabar dijalog“, rekao  je ambasador Kraljevine Španije u Srbiji – Injigo de Palasio Espanja na otvaranju ove izložbe.

Povezana vest:  Šta mnogo novca znači u životu - "Milijarderovi sinovi" u prodaji od 7. jula