Snimanje salon muzeja savremene umetnosti

Snimanje petnestominutnog filma o Beogradu za francusko/nemački kanal ARTE

Prošle nedelje u Beogradu gostovao je produkcijski tim iz Berlina koji je pripremao materijal za petnestominutni film o Beogradu. Film će premijerno biti prikazan 10. novembra u 16 časova I 45 minuta, u okviru programa “Metropolis” koji se prikazuje na televiziji ARTE u Francuskoj I Nemačkoj. Film će biti prikazan u tru dela.

Premijerno film se može videti u Srbiji preko  livestream-a na internet stranici www.arte.tv, a nakon premijere narednih sedam dana na stranici http://videos.arte.tv (na nemačkom I francuskom jeziku).

Povezana vest:  „Čarobnjak iz Lase“ autora Dejvida Mikija uskoro u prodaji

Snimanje je trajalo četiri dana na više od petnest lokacija kao što su Savamala, Knez Mihailova ulica, pozorište Boško Buha, Oktobarski salon, Muzej savremene umetnosti ali I Supermarket concept store klub Tube, BOX I drugi.

Film će ispričati umetničku, kulturnu priču Beograda kako onu konvencionalnu tako I onu nekonvencionalnu, a kroz nju će nas voditi glumac Goran Jevtić, istoričar umetnosti i kurator Oktobarskog salona: Branislav Dimitrijević, kreativni direktor Mikser festival: Maja Lalić, Branka Anđelković: direktor Muzeja savremene umetnosti, Belgrade Raw I drugi.

Povezana vest:  Razgovor o knjigama "Emocionalni vampiri" i "Emocionalni vampiri na poslu", sreda u 18 h, Delfi SKC

Kroz priču mesta za okupljanje i zabavu Beograđana, ali I muzičkog života nekada I sada, vodiće nas DJ Ivan Gojković član najpoznatijeg srpskog DJ sastava “The Beatshakers”. DJ sastav “The Beatshakers” se proslavio numerom “Ma Cherie” koja je dostigla planetarni uspeh, nakon što su je posle uspeha u Srbiji, zajedno sa čuvenim DJ Antoine-om, obradili za plasma na inostrana tržišta.  Pesma “Ma Cherie” je na portalu “Youtube“ pregledana više od 50 miliona puta.

Povezana vest:  Ema Ema Ema i Sretan Bor u Gradu

Za ARTE film producira produkcijska kuća Kobalt iz Berlina, reditelj filma je Katharina Wenzel, organizator snimanja u Srbiji  Milena Berić,  snimatelj Jean Schablin i tonac/asistent snimatelja Udo Kreter.