pozoriste_maske

Pozorišni susreti gimnazijalaca Srbije u Kragujevcu

Pozorišni susreti gimnazijalaca Srbije, 15. po redu, biće održani pod sloganom „Pronađi me na susretima“ od 1. do 11. aprila u Kragujevcu.

Na sceni Knjaževsko srpskog teatra, u okviru pozorišnih susreta gimnazijalaca Srbije, biće izvedeno 26 predstava u terminima od 12.00, 18.00 i 20.00 časova, najavili su organizatori.

Na Susretima će učestvovati gimnazije iz Prokuplja, Sremske Mitrovice, Lebana, Petrovca na Mlavi, Ćuprije, Vranja, Niša, Kikinde, Velikog Gradišta, Topole, Novog Sada, Smederevske Palanke, Beograda, Negotina, Leskovca, Jagodine, Bele Crkve, Pančeva, Valjheva Loznice , Zemuna i Kragujevca.

Povezana vest:  Trojanski rat iz ugla žena koje su u njemu učestvovale - "Hiljadu brodova" Natali Hejns u prodaji od 1. aprila

Tokom trajanja Pozorišnih susreta, svakog dana od 21.00 čas biće organizovani okrugli stolovi, a o najboljim ostvarenjima odlučivaće žiri koji će činiti glumci Saša Pilipović, Čedomir Štajn i Miroslav Petrović.

Petnaeste pozorišne susrete učenika gimnazija Srbije biće otvoreni sutra od 17.00 izvođenjem predstave gimnazije iz Prokuplja „Suze i biseri“, dok će istog dana od 20.00 časova biti izvedena predstava Mitrovačke gimnazije „Čekajući Godoa“.

Povezana vest:  Promocija knjige o seriji ''Mućke''

Domaćin susreta je Prva kragujevačka gimnazija, a pokrovitelji Ministarstvo prosvete Srbije i Grad Kragujevac.

Cena ulaznica za predstave u okviru Pozorišnih susreta gimnazijalaca Srbije, je 50 dinara po predstavi.