festival_igre_konferecija_2011

Beogradski festival igre otvara, 3. aprila, Kraljevski flamanski balet

Beogradski festival igre, koji se održava od 3. do 18. aprila, pod pokroviteljstvom grada Beograda, otvoriće Kraljevski flamanski balet, predstavom „Artefakt” u „Sava centru”.

Ovogodišnji program jedan je od najboljih u osmogodišinjoj istoriji manifestacije, koja je stekla veliki broj poštovalaca širom Evrope i sveta, istakla je danas na konferenciji za novinare direktorka festivala Aja Jung.

Povezana vest:  “Obično veče” Milana Laneta Gutovića u Domu sindikata

Ambasador Kraljevine Belgije u Beogradu Alen Kundicki ukazao je da je festival, na kome će nastupiti neke od najboljih svetskih baletskih kompanija, postao jedan od najvažnijih plesnih događaja u međunarodnom kalendaru.

Za njega je, kako je rekao, posebno zadovoljstvo predstava Kraljevskog flamanskog baleta, koji je nastupao na svim svetskim pozornicama, gde je dobijao najbolje kritike.

Povezana vest:  Sinoć svečano otvoren 24. Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici

Predstavnik Kraljevskog flamanskog baleta Ketrin Benets istakla je da ta kompanija postoji 40 godina, da je u njoj 16 nacionalnosti, dok jednu trećinu čine flamanski umetnici.

Na festivalu će biti izvedeno 14 predstava, od kojih jedna u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu i Zrenjaninu, a ostatak u „Sava centru”, Beogradskom dramskom pozorištu, Madlenijanumu i po prvi put na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Povezana vest:  Knjiga „Zora svega: Nova istorija čovečanstva“ u prodaji

Pored vrhunskih umetnika iz Holandije, Švedske, Francuske, Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Izreala, Slovačke i Italije, ljubitelji igre biće u prilici da posete brojne prateće programe u vidu radionica, panel diskusija i izložbi fotografija.