books

Laguna za Svetski dan knjige

U susret Svetskom danu knjijge Izdavačka kuća Laguna i najveći knjižarski lanac u zemlji, Delfi, za svoje čitaoce pripremili su velike popuste. Ne samo 23. aprila nego do kraja aprila i tokom maja, svi mogu da kupe omiljene naslove po najpovoljnijim cenama. 500 naslova koje možete naći na sajtu www.laguna.rs i www.delfi.rs dostupni su vam u pola cene. Pored ovih popusta i dalje važi popust od 10% na kupljene tri knjige bilo kojih izdavača! Posebnu pogodnost, ne samo za Svetski dan knjige nego svim danima u godini, imaju članovi Laguninog kluba čitalaca, koji preko agencije Putnik travel mogu da putuju po najpovoljnijim cenama, uz popust od 5% na sve avionske ture i popust od 7% na sve autobuske ture.

Povezana vest:  Dilan neće prisustvovati ceremoniji dodele Nobelove nagrade

U Laguni je svaki dan Dan knjige! Budući da ovogodišnji Svetski dan knjige pada u dane praznovanja Uskrsa, Laguna će početkom maja meseca organizovati niz tribina kojima će slaviti Knjigu. Tribina o Nobelovcima zakazana je za 5. maj a govoriće urednici i prevodioci pisaca Lagune koji su nagrađeni Nobelom za književnost. Podsećamo da je Laguna već objavila četiri ekskluzivne zbirke priča našeg jedinog Nobelovca, Ive Andrića, Beogradske priče, Priče o osobenjacima i malim ljudima, Priče o moru i Sarajevske priče. Tokom leta edicija Priča Ive Andriće biće dopunjena Turskim pričama i Pričama sa sela.

Povezana vest:  Održana tribina Laguninog književnog kluba o romanu "Braća po krvi" Ernsta Hafnera

Aktuelni Nobelovac, Mario Vargas Ljosa u Laguni je zastupljen sa 3 svoja romana, Avanture nevaljale devojčice, Pohvala pomajci, Pantaleon i posetiteljke, a do kraja godine biće objavljeni i „Grad i psi“, „Zelena kuća“, „Razgovor u katedrali“, „Rat na kraju sveta“, „Povest o Majti“, „Jarčeva fešta“ i „Keltov san“.

Ljubitelji Herte Miler u izdanju Lagune mogu da čitaju Ljuljašku daha i knjigu Čovek je veliki fazan na ovom svetu.

Povezana vest:  Glumački i muzički spektakl sezone, predstava „Kosa“ u Kombank dvorani

U okviru zbirki priča Ostrvo na dva mora i Klinci od dva metra – Priče o odrastanju, Nobelovcima u Laguni pridružuju se i Isak Baševis Singer, Žan-Mari Gistav Le Klezio, Ivan Bunjin, Ernest Hemingvej i Žoze Saramago.