NM-2011-visual

Vozite se besplatno uz kartu Noći muzeja!

Direkcija za javni prevoz i ove godine podržala je Noć muzeja tako što je svim posetiocima kartu za manifestaciju uvažila i kao putnu ispravu. Na taj način omogućeno je nesmetano kretanje u samoj Noć muzeja i mnogo brži obilazak 65 lokacija koje su u ponudi 14. maja.

U javnom gradskom prevozu u noći manifestacije, karta za Noć muzeja važiće i kao putna isprava, u periodu od 17.00 do 24.00h.

Povezana vest:  Kupiš 2, čitaš 3 knjige Vulkan izdavaštva

Za sve koji u prestonicu dolaze zbog Noći muzeja, Turistička organizacija Beograda, organizovala je besplatno razgledanje grada u otvorenom autobusu koji će uoči same manifestacije, sa Trga Nikole Pašića broj 12, tačno u 16 sati krenuti u sedamdesetominutnu rutu gradom.

Zbog Noći muzeja, 14. maja, u periodu od 17.30 do 2h biće zatvorene sledeće ulice: Uzun Mirkova ulica na potezu od Studentskog trga do Tadeuša Košćuškog, Studentski trg na potezu od Etnografskog muzeja do Ulice Zmaja od Noćaja, kao i Ulica Cara Uroša od brojeva 1 do 9 i 2 do 8.

Povezana vest:  Novi roman Vedrane Rudan "Muškarac u grlu" u prodaji

Info kutak Noći muzeja otvoren je u Knez Mihailovoj ulici svakog dana od 12 do 20 sati, dok će u subotu 14. maja od 10 sati pa do samog početka manifestacije promoteri davati preporuke, prosleđivati biltene i putokaze i na taj način pomagati svima onima koji odluče da uđu spremni i organizovani u ovu posebnu noć.

Povezana vest:  Premijera predstave "Vuci i ovce" u Narodnom pozorištu: Duh našeg vremena

Manifestacija Noć muzeja održava se 14.maja, od 18 do 02 časa, kada će vrata mnogobrojnim posetiocima u Beogradu otvoriti više od 65 muzeja, galerija i izložbenih prostora.