Nova Rusija

Premijera muzičkog i vizuelnog 3D spektakla u Beogradu

Naftna industrija Srbije će 14. juna u beogradskom Sava centru ugostiti državni simfonijski orkestar „Nova Rusija“, povodom proslave dana Rusije u Srbiji. Paralelno sa izvođenjem ruskih muzičkih kompozicija druge polovine 19. i prve polovine 20. veka, zahvaljujući tehnologiji koja se koristi prvi put u Evropi, u trodimenzionalnom formatu biće prikazana remek-dela ruskih slikara tog perioda, iz kolekcije Državnog muzeja Rusije.

Povezana vest:  Dani evropske baštine od 17. do 25. septembra u Beogradu

Pod dirigentskom palicom čuvenog Jurija Bašmeta, orkestar će izvesti dela Čajkovskog (Uvertiru fantaziju Romeo i Julija), Prokofjeva (Svitu iz baleta Romeo i Julija), Šostakoviča (Koncert za violinu i orkestar i Svečanu uvertiru), a takođe nastupiće i violinistkinja Alena Bajeva.

Uz izvođenje ruskih kompozicija, beogradska publika će imati priliku da uživa u delima najpoznatijih ruskih slikara iz tog perioda, poput Rjepina, Šagala, Plastova i ostalih iz bogate muzejske kolekcije.

Povezana vest:  Ovacije za japanske Čvoroviće u Zvezdara Teatru!

Pokrovitelji ovog jedinstvenog muzičkog i vizuelnog spektakla su, pored Naftne industrije Srbije, i Gazpromnjeft, Gazprom Eksport i Ruska ambasada u Srbiji.

„NIS je podržao predstavljanje najvećih dela iz bogate baštine ruske kulture druge polovine 19. i prve polovine 20. veka, želeći da publici u Srbiji povodom Dana Rusije priredimo nešto posebno i nezaboravno i nadamo se da ćemo u tome uspeti”, izjavila je Elena Konova, direktorka funkcije za odnose sa javnošću i komunikacije NIS-a.

Povezana vest:  Najveći japanski pisac trilera Rju Murakami konačno na srpskom!

Svi zainteresovani mogu da nabave karte za koncert po ceni od 500 dinara na prodajnim mestima u Sava centru i Bilet servisu Kulturnog centra Beograd. NIS će redovno informisati sve zainteresovane posetioce o detaljima koncerta na Fan strani www.facebook.com/NaftnaIndustrijaSrbije i na sajtu kompanije www.nis.rs. Budite spremni za brojna iznenađenja!