Letnji_pozorisni_dani_olimp

Letnji pozorišni dani u SC „Olimp”

Tradicionalna manifestacija „Letnji pozorišni dani” održaće se od 18. do 29. avgusta na SC „Olimp” pod sloganom  „Ljubav se piše V R E M E”. Pored pozorišnih predstava, ovogodišnji program obuhvata nekoliko radionica za decu i roditelje.

Radionice različitih sadržaja organizuju se sa ciljem da deca i roditelji provedu kvalitetno zajedničko vreme, dobro se zabave i nauče nove veštine. Sutra će se realizovati dvodelni program „I pametni i zdravi” – prvi deo čine Mensa radionice za decu predškolskog uzrasta, a drugi porodične sportske aktivnosti. Članovi Mense će na platou kod dečjeg igrališta predstaviti vežbe za razvoj krupne motorike i podsticanje psihičkog i intelektualnog razvoja, a roditelji će imati mogućnost da se konsultuju i posavetuju sa stručnjacima iz ove oblasti. Sportisti i treneri Odbojkaškog kluba „Roda” organizovaće porodične sportske aktivnosti na odbojkaškom i košarkaškom terenu. Pored elemenata odbojke, pikada, badmintona, roditelji i deca će imati priliku da se ogledaju u različitim igrama i takmičenjima.

Povezana vest:  Izložba 'Svetovi i junaci' u Zagrebu

U petak, 19. avgusta, program „Igrajmo i plešimo zajedno” održaće se u amfiteatru SC „Olimp”. Kratkim nastupom predstaviće se KUD „Sveti Sava” i Plesni klub „Natalija i Ivica”, koji će zatim decu i roditelje podučavati narodnim i savremenim igrama.

U subotu, 20. avgusta, na platou kod dečjeg igrališta biće organizovane likovne radionice pod nazivom „Stvarajmo lepše sutra”. Radionice će voditi udruženja osoba sa smetnjama u razvoju, „Naša deca” i Društvo za pomoć MNRO Zvezdara, a deca i roditelji će imati mogućnost da umetnički oblikuju glinu, slikaju, prave mozaik i izrađuju nakit. Tema će biti ekologija.

Povezana vest:  Young Serbian Designers na svetskom sajmu nameštaja Salone Satellite u Milanu

U okviru Letnjih pozorišnih dana u amfiteatru SC „Olimp” biće odigrane predstave „Potraga za zvezdom padalicom” Pan teatra, „Čarobno kresivo” Pan teatra, „Nevaljali lutak” Pozorištanca „Ćira”, „Šalalajkina ciciban čarolija” Pan teatra, „Lav i miš” Umetničkog ateljea „Ars longa”, „Da je Mića prao ruke” Pozorišta „Čarapa”, „Tri junaštva Kraljevića Marka” Pozorišta „Čarapa” i „Rasti zdravo – to je ono pravo” Pan teatra.

Povezana vest:  Beč: Velike izložbe u prvoj polovini 2016.

Predstave Dečjeg pozorišta „Čarapa” imaće posebne „ulaznice”: prazne limenke i stare novine, a deca će se upoznati sa pojmom reciklaže i saznati ponešto o zaštiti životne sredine.

Tokom „Letnjih pozorišnih dana” biće postavljeni prodajni štandovi izdavačkih kuća „Kreativni centar” i „ENCO book”, koji će svoja izdanja ponuditi po povoljnijim cenama.

Opština Zvezdara kao organizator i pokrovitelj  manifestacije „Letnji pozorišni dani” želi da ukaže na značaj porodice i porodičnog druženja i  kulturnih i sportskih aktivnosti za zdravo odrastanje najmlađih.

Sve aktivnosti počinju u 18.30 časova, a ulazak je za sve posetioce besplatan.