Jedna od trenutno najvećih zvezda klasične muzike, pijanista Danil Trifonov, održao je koncert u velikoj sali Kolarčeve zadužbine 21. oktobra 2021, u organizaciji Centra beogradskih festivala – CEBEF.

Trifonov je održao izuzetan koncert koji je trajao preko dva sata, nagrađen stajaćim ovacijama publike, u sali koja je bila rasprodata danima unapred.  Danil Trifonov je  trenutno najtraženiji pijanista na svetu, i pokazao je da je sa razlogom pobedio na tri najznačajnija svetska takmičenja Čajkovski, Šopen i Rubinštajn. Trifonov je ekskluzivac “Dojče gramofona”, otvorio je ovogodišnju sezonu u Karnegi Holu krajem septembra, a pre Beograda nastupio je u Milanu i Ženevi.

Povezana vest:  Sjajna edukativna knjiga za decu „Reci mi gde?" u prodaji od ponedeljka

Resital Trifonova na Kolarcu sadržao je sledeći program: Čajkovski – Dečji album, op. 39; Šuman – Fantazija u Ce duru, op.17; Mocart –  Fantazija za klavir u ce molu, KV 475; Ravel – Gaspar noći M 55; Skrjabin – Sonata za klavir br. 5 u Fis duru, op. 53.

Zanimljivo je da je prvi nastup Trifonova u inostranstvu (iz tadašnjeg Sovjetskog saveza) bio u Beogradu, kada je sa muzičkom školom imao nastup upravo na Kolarcu.

Povezana vest:  Sajam knjiga – drugi dan u znaku Velikića, Milašinovića i Dragojevića

Foto: Dušan Milenković/ATA Images