Alexandrovci (115)

Najlepše pesme Rusije večeras u Centru „Sava“

Ruski vokalni umetnici, zlatni tenor ansambla „Aleksandrov“ Sergej Putilin i slavni bas Petr Glubokij, u saradnji sa srpskim umetnicima, izvešće najlepše pesme Rusije na večerašnjem gala koncertu u Centru „Sava“.

Putilin, harizmatični ruski umetnik anđeoskog glasa, koji je prošle godine u oktobru sa svojim ansamblom „Aleksandrov“ u Centru „Sava“ oduševio publiku ne samo izvođenjem ruskih već i srpskih pesama, ponovo je u Beogradu.

Povezana vest:  Knjiga o Milutinu 50. put pred publikom

Na večerašnjem gala koncertu i narodni umetnik Rusije, bas Glubokij, nastavljač tradicije slavnih ruskih basova Šaljapina, Rejzena, Pirogova, Petrova, umetnik koji četiri decenije ostvaruje blistavu karijeru u Boljšom teatru.

Ruski vokalni umetnici najlepše ruske pesme izvešće u saradnji sa Narodnim ansamblom RTS-a koji će predvoditi vođa Narodnog ansambla RTS-a Branimir Ðokić.

Gosti koncerta su naši poznati umetnici koji vole rusku pesmu Živan Saramandić, Radmila Karaklajić, Tanja Andrijić, Marijana Šovran, Tanja Obrenović, Ivana Žigon, hor „Kralj Petar I“, braća Bondarenko. Koncert će imati i voditelje, Minju Subotu i Daliborku Stojšić, koji će najavljivati najlepše pesme Rusije među kojima će se naći ruske narodne i ciganske pesme, romanse, kozačke pesme i patriotske vojne pesme.

Povezana vest:  Beogradska filharmonija od danas do 22. decembra u Italiji