ines pavlicicKonkurs za h.ART@FAKT 4 / Jesenji Inkluzivni Bazar Rukotvorina

Jesenji Inkluzivni Bazar rukotvorina h.ART@FAKT 4 će se održati 19., i 20. novembra 2011 od 14 – 22h u Kući Đure Jakšića na Skadarliji u Beogradu.

Manifestacija h.ART@FAKT promoviše vizuelnu umetnost, dizajn i zdrave stilove života kao zajednički doprinos kreativnih grupa i pojedinaca koji čine našu kreativnu zajednicu, najvećim delom sačinjenu od nezaposlenih žena, mladih dizajnera, umetnika i studenata umetnosti, dizajna, arhitekture… ovim grupama priključene su i stvaralački orjentisane grupe osoba sa invaliditetom iz nekoliko stvaralačkih radionica, dnevnih boravaka ili/i škola i umetničkih udruženja iz nekoliko gradova u Srbiji. Po prvi put pridružiće nam se i polaznice Kursa za izradu i dizajn nakita u organizaciji našeg Udruženja građana KOD (čiji je Galerija ALT program),i kojima je učešće na ovoj izložbi besplatno.

Povezana vest:  Tragedija i paradoksi arapskog sveta u romanu "Bagdadsko pričešće" Sinana Antuna

Čarobnim bojama i mirisima jeseni pokazaćemo šta su to kreativnost i lepota vrednih ruku stvorile nekome na dar!

Želimo da na jednom mestu okupimo sve stvaraoce unikatnih rukotvorina savremenog, etno i eko dizajna kao i likovne umetnike i da promovišemo njihovo stvaralaštvo, te pozivamo sve zainteresovane da se prijave. Možete prijaviti i: slike, crteže, fotografije, grafike, printeve, čestitke, nakit, keramiku, asesoar, odeću, obuću, predmete za kućnu dekoraciju, sapune i ručno rađenu kozmetiku … Želimo da predstavimo proizvode zdrave hrane, domaće kozmetike, ručno rađene sapune, kupke i da promovišemo zdrav način života. Izložbu će pratiti marketing u gradskom prevozu pa je potrebno da odabrani umetnici pošalju fotografije u visokoj rezoluciji za štampu.

Povezana vest:  Stefan Milenković i kvintet “Concertone” oduševili zvanice Monumenta

Uslovi učešća: Za prijavu, potrebno je dostaviti 3 rada u jpg formatu 600 x 800 pxl-inch. Navesti za koji dan se opredeljujete. Fotografije označiti ličnim imenom i brojem (npr. jelena_petrovic 1.jpg). Postoji mogućnost izlaganja radova i na zidovima, na nosačima, ramovima i sl. Prijave slati na mail:[email protected] sa naznakom za Konkurs Hartefakt 4. Info na tel. 0600227180

Povezana vest:  "Tušta i tma" Miljenka Jergovića i Svetislava Basare u prodaji

Organizator će oko postavke radova savetima pomoći autorima koji prvi put izlažu.

Konkurs je otvoren do 10.11.2011.