Sve ljubitelje epske fantastike obradovaće vest da se u prodaji pojavio serijal „Točak vremena“ Roberta Džordana u novom ruhu – sa novim koricama i u tvrdom povezu, ali i ekskluzivno, prvi put na srpskom jeziku, nulti deo, takozvani „prikvel“ priče o Ponovorođenom Zmaju, „Novo proleće“.

Radnja serijala „Točak vremena“ odigrava se u ogromnom epskom svetu, gde magijom može da ovlada samo određeni procenat ženske populacije. Priča prati Moirainu, članicu vrlo moćne organizacije žena-čarobnica imena Aes Sedai. Na samom početku priče ona stiže u seoce zvano Dve Reke, odakle kreće na opasno putovanje preko čitavog kontinenta. Na toj avanturi pridružiće joj se pet devojaka i momaka, od kojih je jedan Rand al’Tor, Ponovorođeni Zmaj, čovek čiji je dolazak najavljen proročanstvom i koji će ili spasti ili uništiti čitav svet.

Povezana vest:  "To što podigne čoveka metar od zemlje - to je književnost"

Još od prvog objavljivanja 1990. godine „Točak vremena“ opčinjava milione čitalaca širom sveta svojim opsegom, originalnošću i upečatljivim likovima. Prvi deo serijala, „Zenica sveta“ proglašen je jednim od najomiljenijih američkih romana.

„Novo proleće“ počinje Moiraininom i Lanovom potragom za Ponovorođenim Zmajem, koja će s vremenom dovesti do zbivanja opisanih u „Zenici sveta“ i njihovog sudbonosnog susreta s Random al’Torom.

Povezana vest:  Laguna objavljuje knjigu Marije Šerifović

Džordanov magnum opus uspeo je da nadživi i samog autora – poslednje knjige je ispisao Brendon Sanderson – postavši jedan od najčitanijih i najbitnijih serijala „visoke“ epske fantastike.

Do kraja godine će izaći i drugi i treći deo serijala, „Veliki lov“ i „Ponovorođeni Zmaj“ u tvrdom povezu.

„Novo proleće“ i „Zenica sveta“ u prodaji su u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, sajtu laguna.rs, kao i na beogradskom Sajmu knjiga na Laguninim i Delfi štandovima u halama 1 i 4.

Povezana vest:  Zato što volim Skadarliju i ove subote