Kolundzija u Moskvi 2 fotoVELIKI TRIJUMF JOVANA KOLUNDŽIJE U MOSKVI
 
Naš proslavljeni violinski virtuoz JOVAN KOLUNDŽIJA, je prošlog vikenda sa velikim uspehom gostovao u Moskvi, gde je njegov nastup u prestižnoj sali Gnjesin propraćen ovacijama, sjajnim kritikama i velikom pažnjom medija.
U subotu, 18. aprila na poziv istaknutog ruskog umetnika, čuvenog dirigenta i violončeliste Aleksandra Rudina, maestro Kolundžija je održao koncert u ruskoj prestonici, a povodom obeležavanja velikog jubileja – 330 godina od rođenja Johana Sebastijana Baha.
Prostor velelepne sale Gnjesin, koncertnog zdanja sa dugom i bogatom istorijom, bio je premali za sve zainteresovane koji su želeli da prisustvuju ovom događaju koji je pod nazivom „Zlatna klasika“ na sceni ujedinio maestra Kolundžiju i poznati ruski kamerni orkestar Musica Viva, pod dirigentskom upravom maestra Rudina.
Publiku su oduševila izvođenja Koncerta za violinu i orkestar u E-duru, kao i Koncerta za dve violine i orkestar u d-molu, u kojem se maestru Kolundžiji na sceni pridružila i jedna od najboljih ruskih violinistkinja mlađe generacije, Elena Korženjevič.
Naš violinista ispraćen je sa scene uz višeminutni aplauz, a usledile su i odlične kritike, koje posebno ističu Kolundžijinu maestralnu interpretaciju zahtevnih i složenih Bahovih kompozicija. Takođe, odmah su usledili i pozivi da maestro i sledeće godine sa novim koncertnim projektom poseti glavni grad Rusije i ponovi saradnju sa orkestrom Musika Viva.
Jovana Kolundžiju će uskoro imati priliku da čuje i beogradska publika u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine – naime, naš istaknuti umetnik će 21. maja 2015. godine kao gost nastupiti na koncertu Simfonijskog orkestra RTS-a, pod dirigentskom upravom maestra Bojana Suđića, a u okviru koncertne sezone Muzičke produkcije RTS-a.
Povezana vest:  "Rekvijem za snove" u prodaji od 30. aprila