Solagro ReciklIsprobajte jedinstveni pronalazak na Supernatural festivalu: Solagro Recikl – bicikl koji reciklira limenke!

Šta trening i reciklaža imaju zajedničko? Odgovor su pružili mladi stručnjaci iz Solagro Team-a, stvorivši Recikl – bicikl koji reciklira limenke i koji će biti predstavljen na Supernatural festivalu, u nedelju 26. aprila, na Adi Huji u Beogradu.
Svi posetioci festivala imaće priliku da testiraju ovaj jedinstveni pronalazak i pokušaju da obore rekord od 20 presovanih limenki u jednom minutu. Takođe, za najmlađe će biti organizovano i takmičenje „Najbolji recikler“, kroz koje se najbolje uči o značaju očuvanja prirode i zdravom životu, dok će u saradnji sa Recan fondom biti održano i predavanje o „životnom ciklusu“ limenke.
Stručnjaci Solagro Team-a biće sve vreme na raspolaganju deci i roditeljima za odgovore na pitanja i za ekološko-naučne savete, jer će osim Recikla, posetioci moći da isprobaju i ručne prese za reciklažu, pomoću kojih je moguće smanjiti zapreminu ambalaže za 80% u odnosu na početno stanje, kao i destilator za eterična ulja.
O Reciklu:
Recikl je zapravo statični bicikl, nalik onima u teretanama i fitnes centrima. Sastoji se od rama bicikla sa pedalama i mehanizma za presovanje. Proces presovanja limenki je veoma jednostavan. U uvodnik koji se nalazi na vrhu mehanizma ubacuju se limenke. Okretanjem pedala one se presuju. Tako ispresovane limenke upadaju u kutiju koja se nalazi ispod mehanizma. U jednom minutu moguće je ispresovati 20 limenki, što naravno zavisi od fizičke kondicije onoga ko „vozi“ Recikl.

Povezana vest:  Depeche Mode kao inspiracija: „Black Celebration" revija otvara 33.Perwoll Fashion Week