Eskobar Izgubljeni rajBez Benisia Del Tora ne bi bilo filma o Eskobaru

Reditelja Andrea Di Stefana su godinama fascinirale priče o svetu organizovanog kriminala, a naročito o kralju kokaina Pablu Eskobaru. Fascinacija se ubrzo pretvorila u opsesiju koja je rezultirala filmskom pričom o jednom od najmoćnijih dilera droge. Detalje iz njegovog života, kodeksima koje nije menjao ni pod cenu života, bioskopska publika gledaće od 30. aprila u filmu „Eskobar: Izgubljeni raj“ u kome glavnu ulogu igra Benisio Del Toro.

Lik harizmatičnog dilera droge je godinama bio izazov filmskim rediteljima. Nije mu odoleo ni Andrea Di Stefano, koji je želeo da napravi film o Eskobarovim kodeksima koji su uvek bili isti – žene i deca se ne tuku, porodica je svetinja i ne smeš da je izdaš, čak ni po cenu gubitka života.

Povezana vest:  Srpski film Tilva Ros pobednik festivala u Sarajevu

Okidač za ovaj film i istraživanje o Eskobaru je bila priča koju je čuo od prijatelja policajca, o čoveku kome je navodno Eskobar poverio skrivanje svog novca, pre naručivanja njegovog ubistva, kako bi lokacija ostala tajna. Di Stefano se bacio na istraživanje, a rezultat portage je film „Eskobar: Izgubljeni raj“, ali sam reditelj ističe da ga nikad ne bi snimio da je ulogu Eskobara odbio njegov prvi i jedini izbor – glumac Benisio Del Toro.

Povezana vest:  Akciona horor komedija snimana u Srbiji na 46. FEST-u

„Uvek je teško i zastrašujuće igrati lik čoveka koji je stvarno postojao. Nisam znao mnogo o njegovom životu. Ispostavilo se da voleo da puši travu, organizuje zabave, ali nije uzimao kokain. Film otkriva samo delove njegovog života, koji su ispričani iz ugla mladog čoveka (u filmu ga igra Džoš Hačerson) koji se zabavlja sa njegovom nećakom. Eskobar: Izgubljeni raj otkriva nekoliko aspekata – kakav je bio Eskobarov porodični život, kako je plivao u političkim vodama i naravno, koliko je bio okrutan“, izjavio je nedavno Benisio. I nadovezao se: „Porodica mu je bila sve na svetu. I to je na neki način bila njegova slaba tačka“.

Povezana vest:  DUNAV FILM FEST BESPLATNO U ONLINE BIOSKOPU MOJ OFF

Pored Benisija Del Tora u filmu igra Džoš Hačerson, koji zbog ljubavi ulazi u beskrupolozni svet droge, novca i zastrašujućih ubistava. Na repertoaru bioskopa širom Srbije film „Eskobar: Izgubljeni raj“ naći će se od 30. aprila.