pozoriste_maske

Sutra počinje Revija malih pozorišnih formi
 
Revija malih pozorišnih formi počinje sutra u pirotskom Narodnom pozorištu, a manifestacija na kojoj će se predstaviti umetnici iz Beograda, Leskovca i Pirota trajaće do petka, 4. novembra.
Revija se ove godine održava po treći put. Direktor pirotskog Pozorišta Gradimir Filipović rekao je agenciji Beta da manifestacija  održava iz godine u godinu u želji da pirotska pozorišna publika
vidi i predstave koje su veoma gledane na scenama u Beogradu i širom Srbije.
-Sudeći po prošlogodisnjem velikom interesovanju, očekujemo da će i za predstave koje su na programu treće Revije interesovanje biti veliko – rekao je Filipović.
Smotru sutra uveče otvaraju glumci predstave Gorana Markovića „Govorna mana“, u režiji Milana Karadžića. U predstavi beogradskog Narodnog pozorišta koja je ovenčana sa tri Sterijine nagrade igraju Predrag Ejdus, Nebojša Dugalić i Isidora Minić.
U sredu, 2. novembra na programu je monodrama „Povraćaj iz Hag“ rađena po tekstu Branislava Markovića u kojoj igra glumac Dragan Marjanović iz Leskovca, koji je komad i režirao.
Komad rađen po tekstu Imrea Benčika „Stan za neverstva“ u režiji Lilijane Ivanović, pirotskog Pozorišta, publika će moći da vidi u sredu, 3. novembra.
Smotru, 4. novembra zatvara predstava Edvarda Olbija „Ko se boji Vurdžinije Vulf“ u reziji Dejana Volfa u kojoj igraju Danica Maksimović, Milan Lane Gutović, Mina Lazarević i Milan Tomić.
Povezana vest:  Novi Patersonov detektivski serijal "Crveni odred"