Stihovi I DuhoviOtvaranje izložbe: “Stihovi i Duhovi” 02. novembar 2011., SUPERMARKET concept store,

Izložba crteža i instalacija inspirisanih stihovima i muzikom benda  i duhovi

Autori: Bogdan Bomak Maksimović, studio Petokraka i bend i duhovi

Ono što je pretilo da postane izgubljena generacija 90ih, dobilo je šansu da se preporodi kao globalna generacija. Izmigoljivši se iz represivnog sistema, iskočila je u nikakav sistem. Ali makar uz mogućnost izbora – izbor da se ode ili ostane proširen je i dodatnom opcijom, da se ostane i ostvari.

Povezana vest:  Triler koji će vas oduševiti: Moja divna žena u prodaji

I duhovi su bend takve generacije. Svet van naše mahale nastavio je da žuri nesputano i razulareno, ne čekajući nas da izađemo ispod kiše udaraca. I tu, na takvom mestu, vremenski i prostorno, i duhovi imaju šta da kažu. U ruhu zanimljivih melodija i znalački skrojenih pesama čuče misteriozni stihovi. Otpevani nenametljivo, čine da slušalac upadne u njihovu zamku – da bezbrižno pevuši te kabaste stihove, nesvestan njihove težine.

Povezana vest:  Banksi u oktobru u Njujorku

Bogdan Bomak Maksimović, umetnik i dizajner, bio je uz duhove od njihovog osnivanja, ponesem muzikom i nesvestan šta zapravo sluša… A onda su iz tih reči počeli da mu se vraćaju duhovi kojma je kroz svoj rad dao sopstvenu vizuelnu interpretaciju. Tako je u saradnji sa studijom Petokraka nastala postavka STIHOVI I DUHOVI  sa deset grafičkih radova  inspirisanih sa deset nasumice izabranih stihova. I to onih koji u sebi nose žaoku.

Povezana vest:  Susret mladih umetnika iz regiona u Bajinoj Bašti