A-DJ-Astro-Cuba

Izložba plakata Asima Đelilovića

Izložba se organizuje u saradnji sa Grupom 484  i deo je programa Nacionalne konferencije u sklopu projekta ALMA-Književnost i umetnost u zagovaranju za manjinska prava koji Grupa 484 sprovodi uz podršku Kancelarije Evropske Unije. Radovi Asima Đelilovića čine značajan deo dizajnerskog rešenja unutar časopisa za književnost u školi Tekstura, koji izdaje Grupa 484 uz podršku Delegacije Evropske unije u Srbiji.

Povezana vest:  Vulkančić avantura koja se ne propušta: 5 knjiga za 1000 dinara

Na otvaranju govore: Ružica Marjanović, urednica časopisa za književnost u školi Tekstura, Irena Šentevska, arhitekta i kustos.

Asim Đelilović (Vitez, 1964.). Radovi  ovog autora publikovani su u: knjizi: “Evil doesn’t Live here” autora Alina Boboc i Daoud Sarhandi, Princeton Architectural Press, New York, 2000.; knjizi “Graphic Agitation 2 – Social and Political Graphic in Digital Age autorice Liz McQuiston, Phaidon Press, London, 2004.; knjizi „DIZAJN – socijalni, politički i ekonomski aspekti oblikovanja, Banjaluka, 2008.; autora Besima Spahića; Časopisu za kulturu i vizuelne umjetnosti „Vizura“ Sarajevo, brežija1, april 2008.; Časopisu „Odjek“ Sarajevo, oktobra 2008.; a informacije o radu ovog autora više puta su publikovane u domaćim i inostranim dnevnim novinama i izdanjima: Oslobođenju, Dnevnom avazu, Ljubljanskoj Mladini, Pobjedi iz Podgorice, Novom listu iz Rijeke, časopisima Dani I Slobodna Bosna…, i na internetu (vidi: Asim Djelilovic ili Asim Dzelilovic)

Povezana vest:  Koncert i izložba "Sentimetos Meksikanos" u Gvarneriusu

Otvaranje u petak, 04. novembra u 19:30

Izložba traje do ponedeljka, 14. novembra 2011.

DOB//Glavni hol