Kraljica_juga

Roman „Kraljica juga“ Perez-Revertea pretočen u TV seriju
 
Romanima pisca kao što je Arturo Perez Reverte nije potrebna medijska podršak jer on je već odavno stekao i kod nas verne čitaoce, ali nova knjiga „Kraljica juga“, u izdanju „Alnarija“, će privući i nove čitaoce koji su pratili njenu tv verziju.
Perez Reverte (60) osvojio je srpsku čitalačku publiku romanima „Klub Dima“, „Učitelj mačevanja“, „Flamansko plavo“, „Nautička karta“, u kojima se vraća u dalju ili bližu prošlost rodne Španije, a u „Kraljici juga“ priču započinje u savremenom Meksiku, da bi radnju preselio u Španiju i Maroko prateći junakinju koja postaje jedan od bosova narko mafije.
Kao iskusni novinar, dugogodišnji ratni reporter, Perez Reverte je pomno istražio podzemlje u kome vladaju surovi zakoni narko kartela koji u svojim rukama drže trgovinu narkoticima između Latinske Amerike i Evrope. Autor je tako uverljivo opisao kako se iza fasada, navodno, legalnih kompanija i njihovog poslovanja krije trgovina narkoticima, da su se neki kritičari pitali kako je došao do tako uverljivih „insajderskih“ podataka.
Glavni lik je Tereza Mendosa sa nadimkom „Kraljica juga“ koja uspeva da u tom mačo svetu postane svojevrsna legenda, jer policija nikako ne uspeva da dođe do potrebnih dokaza protiv nje da je, ne smao umešana, već da je jedan od lidera ilegalne trgovine drogom.
Za TV gledaoce koji su pratili seriju knjiga je prilika da saznaju mnoge detalje te priče o međunarodnoj trgovin narkoticima, začinjene intrigama, ljubavlju, izneverenim nadama i koja donosi jednu od nezaboravnih literarnih heroina.
Povezana vest:  FARMA 2010, Nemanja i Ivan novi duelisti