Ekipa_Tesne_koze_KZS,foto_Milos_Miskov

Tesna koža ipak na PRVOJ SRPSKOJ TELEVIZIJI
 
Produkcijska kuća “Gama entertainment group” održala je danas konferenciju za novinare povodom početka snimanja nastavka još dva dela filma “Tesna koža” u saradnji sa Prvom srpskom televizijom. Producent filma Aleksandar Mladenović najavaio je da je “Gama” podnela krivične prijave protiv scenariste Siniše Pavića, “Košutnjak filma” i direktora te kuće Zorana Jankovića, jer su protivzakonito potpisali protokol o saradnji za snimanje filma i TV serije sa RTS-om, pod radnim naslovom “Tesna koža” i to objavili u javnosti. Tim postupkom očigledan je pokušaj narušavanja već potpisanog ugovora između “Game” i Prve srpske televizije. U prilogu krivične prijave kao jedan od dokaza o proizvođačkim filmskim pravima “Gama” je dostavila zvanično registrovana DVD izdanja zavedena u CIP – Katalogizacija u publikaciji Narodna bibtioteka Srbije, Beograd za filmska dela pod nazivom „Tesna koža“.
– Preduzeli smo sve zakonom predviđene mere i očekujemo da reformisano pravosuđe u ovoj zemlji zaista počne da funkcioniše i da se autorska prava konačno zaštite. Želim da se zahvalim celom glumačkom sazvežđu i Prvoj televiziji sa kojom smo zaključili ugovor – rekao je producent filma Aleksandar Mladenović.
Scenarista i režiser filma “Tesna koža” Milan Živković istakao je da će nastavci brenda “Tesna koža” zadržati osnovne elemente, kao i da će film prevazići dosadašnji humor.
– Novina je da će se porodica Pantić brojčano uvećati. Došla su neka nova deca, zetovi…
I dalje je u prvom planu sukob mlađeg referenta Dimitrija Pantića i direktora Srećka Šojića. Ako neka analogija sa svarnošću postoji, mi želimo da mali čovek pobedi Šojića u filmu a onda i u stvarnosti – poručio je Milan Živković.
Glumac Nikola Simić rekao je na konferenciji za novinare da njegov zadatak neće biti lak, jer se treba ponovo vratiti liku posle ovih 20 godina.
– Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo ponovo sarađivati svi zajedno. Kada se „Tesna koža“ pojavila prvi put dočekani smo na krv i nož, a sada smo doživeli to da je ovaj film postao kultni – rekao je Nikola Simić.
Prisutnima su se obratile i glumice Jelica Sretenović i Ružica Sokić koje su zadržale stare uloge i izrazile zadovoljstvo zbog ponovnog susreta sa ekipom. Takođe, one su naglasile da su prijatno iznenađene “kvalitetom scenarija koji ima puno noviteta”.
Povezana vest:  Počela prodaja karata za najočekivaniji film godine "OSVETNICI - KRAJ IGRE"