gijom_muso_vrati_mi_seAlnari: Najtraženiji naslovi ove jeseni

Nakon Sajma knjiga, izdavačka kuća Alnari predstavlja pet svojih najtraženijih naslova ove jeseni.

I ovoga puta na prvom mestu je novi roman čuvenog francuskog pisca Gijom Musoa, VRATI MI SE. Jednog jutra Itan će dobiti pozivnicu za venčanje žene koju je nekada davno voleo, ali koju je ostavio kako bi se posvetio karijeri. On je sada jedan od najboljih psihijatara na Menhetnu – bogat, poznat, ali strašno usamljen. Ovo je dan kada je odlučio da ispravi grešku iz prošlosti i ponovo osvoji Selin. Posle zbrkana dvadeset četiri časa obavijena misterijom, Itana će ubiti nepoznati muškarac. Međutim, sledećeg jutra nešto neverovatno će se dogoditi – Itan će se probuditi i shvatiti da, igrom sudbine, ponovo proživljava isti dan. Hoće li uspeti da na vreme iskoristi priliku koju je dobio?

Povezana vest:  Duo Mushkalica 30. marta u Foajeu Kolarčeve zadužbine

Na drugom mestu je roman Stivena Votsona, PRE NEGO ŠTO ZASPIM. Ovaj uzbudljivi triler govori o Kristina Lukas, spisateljici, koja je u svojim dvadesetim doživela nesreću nakon koje nije u stanju da stvara i čuva sećanja duže od dvadeset četiri sata. Zarobljena u bezizlaznoj situaciji u kojoj se svakoga dana budi verujući da je još mlada, neudata i da je pred njom čitav život, Kristina svakog jutra shvata da je sredovečna, udata žena, da je život gotovo prošao, a da ona o tome nema nikakve uspomene. Trudeći se da bolje razume i prihvati život bez pamćenja, Kristina počinje da vodi tajni dnevnik kako bi bar deo svojih sećanja otrgla od zaborava, ali će je sve to povesti opasnom stazom spoznaje sa zapanjujućim posledicama kako po nju tako i po sve one koje voli. Pred Kristinom se postavlja nemoguća dilema: da li je nekada naprosto bolje prepustiti se zaboravu?

Povezana vest:  30. Međunarodni festival pozorišta za decu Subotica od 17. do 22. septembra

Roman koji je bio apsolutni hit u svetu i koji je preveden na više od 30 jezika, nalazi se na trećem mestu. Reč je o knjizi TAJNI JEZIK CVEĆA, Vanese Difenbo, koja govori o neobičnom daru mlade žene – da komunicira sa cvećem. Pošto dobija posao pomoćnice u jednoj cvećari, Viktorija upoznaje trgovca cvećem koji bi mogao iskreno da joj pomogne da zaboravi tajne iz prošlosti. Hoće li ova mlada žena prepoznati drugu priliku za sreću?

NEIZBRISIVO SEĆANJE, Elen Gremijon, je priča o Kamiji koja je nakon majčine smrti među pismima pronašla jedno koje joj je promenilo život. Sve je počelo 1939. godine… Mlada devojka Ana sprijateljila se sa gospođom M. S vremenom ove dve žene postaju neobično bliske i gospođa će Ani poveriti da ne može da zatrudni. Iskreno dirnuta njenom tugom, Ana joj predlaže da ga ona rodi dete umesto nje. U doba teških društvenih previranja, gospodin M. shvata da je na pomolu rat koji neće moci da izbegne i nevoljno prihvata ovaj predlog: spavaće samo jednom sa Anom. Dok rat besni oko njih, gospođa M. posle porođaja odlučuje da se neće zaustaviti dok ne izbriše svaki trag koji je Ana ostavila u njenom životu, kako bi sačuvala tajnu i zaštitila kćerku…

Povezana vest:  Noć knjige - Ipak zajedno od 14. do 18. decembra

Poznati Makintoš sa trilerom BLAGO VAVILONA, našao se na petom mestu. Reč je o izuzetnom istorijskom romanu smeštenom u drevnu Mesopotamiju.