terapija

Najbolja predstava „Terapija“ Ateljea 212
 
Predstavu Ateljea 212 „Terapija“, u režiji Gorana Markovića, aranđelovačka publika je večeras proglasila najboljom, nakon završetka sedmog pozorišnog festivala.
Protagonisti te uznemirujuće, surove i opore drame iz naše svakodnevnice, koju su na sceni oživeli glumci Svetislav Goncić, Srđan Timarov i Nataša Tapušković, na kraju predstave su se više puta poklonili publici, jer je to ona želela, što je bio i neki artikulisani znak da će njen glas upravo pripasti toj predstavi.
Na konferenciji za novinare su i sami glumci bili iznenađeni da je komad u kome sugestivno igraju po tri zahtevne uloge i koji se najviše približio temi festivala „U potrazi za smislom“ bio najbolji, a po njihovoj reakciji se moglo zaključiti da oni nisu ni znali da će večeras publika imati reč.
Činjenica da ove godine prvi put aranđelovačka publika glasa za najbolju predstavu dala je na značaju i ozbiljnosti samog festivala i obavezu Centru za kulturu i obrazovanje da naredne godine još više povede računa o kvalitetu predstava koje nudi posetiocima.
S druge strane, nagrada koja je otišla jednom dramskom tekstu, iza kojeg stoji potpis Jordana Cvetanovića, demantovala je uvreženo mišljenje da samo laki komadi imaju prođu kod publike, a brojka od 3.300 posetilaca za pet pozorišnih dana potvrdila je još jednom da Aranđelovčani vole pozorište.
Oni su, osim vecerašnje predstave, s velikom pažnjom ispratili i prethodne pozorišne komade „Drama o Mirjani i ovima oko nje“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta, „Kelerabe su zdrave“ Beogradskog dramskog pozorišta, „Gospodin Foka“ Ustanove kulture „Vuk Karadzić i „Ženidba“ Narodnog pozorišta iz Beograda.
Povezana vest:  "Moj savršeni izbor" - avantura za decu