Kriesien4

Lens Krizin novi kvoterbek Vukova
 
Aktuelni šampion Srbije, Vukovi iz Beograda, već su rešili dve ključne pozicije uoči sezone u nameri da osiguraju odbranu titule. Posle dovođenja Šona Embrija na mesto glavnog trenera, rešeno je i pitanje vođe na terenu, pa će novi kvoterbek biti Amerikanac Lens Krizin.
Ovaj 25-godišnjak ima zavidan učinak tokom koledž karijere na NAU (Northern Arisona University), nama dobro poznati univerzitet koji je vodio i Leri Kantera, legendarni trener sa kojim je stigla prva oprema u Srbiju. Krizin je svoju NCAA karijeru izgradio uz punu stipendiju na poziciji kvoterbeka, ali mu u prve dve sezone nije bilo strano da zaigra i kao WR/TE/RB. Čak je i zabeležio nekoliko tačdaunova hvatanjem.
Tokom poslednje dve sezone na NAU (2007-2008), izborio se za status startera na poziciji kvoterbeka. Treća godina mu je bila i najbolja, jer je tokom 2007. godine bacio 1961 jrd uz 10 tačdaunova i 7 intersepcija, čemu je pridodao 686 pretrčanih jardi (8 TD). Već u narednoj sezoni, tokom 2008. godine, narednoj 1439 jardi za 9 TD i 4 presečene lopte, dok je po zemlji prešao 309 jardi (4 TD).
Imenovan je među 20 FCB kvoterbekova u sezoni 2008, a fantastične trkačke sposobnosti pomogle su mu da bude među 5 kvoterbekova sa najviše pretrčanih jardi 2007. godine. Pored toga, kao što to u Americi biva, ima ogroman broj individualnih priznanja među kojima su i one za najboljeg ofanzivnog igrača, kvoterbeka i slično.
Po završetku NCAA karijere, iako je važio za vrlo perspektivnog, nisu mu se otvorila vrata NFL-a, pa je prošlu sezonu proveo u Divljim mačkama iz Brisbejna.
Kriesien 
– Presrećni smo završenim poslom sa Lensom Krizinom, jer smatramo da se radi o izvanrednom igraču koji može u mnogome da pomogne u ostvarivanju rezultatskih ciljeva, ali i razvoju našim mladim igračima koji budu igrali uz njega. Obzirom da je radio i kao trener, smatramo da će nam njegovo iskustvo i znanje svakako biti od ogromne pomoći kako bismo u narednoj sezoni ispunili zacrtane ciljeve – rekao je Goran Nišavić, predsednik Vukova.
Vukovi su već doveli jedno veliko trenersko ime, sada stiže i kvoterbek najvišeg renomea. Da li se može očekivati još neko iznenađenje?
– Otprilike smo sa ovim završili što se tiče dovođenja pojačanja. Želimo da ove sezone igramo sa dvojicom američkih igrača, ali da pojačamo trenersku struku, kako bi domaći igrači imali više prilike da napreduju. Zato ćemo vratiti Brendona Mekdauela, koga ne smatramo novajlijom, jer je kao domaći, pošto već nekoliko sezona igra u Vukovima. Sa Embrijem i Rubenom Drounsom na trenerskim pozicijama, nadam se da ćemo dodatno unaprediti igru – zaključio je Nišavić.
Podsetimo, Šon Embri, koga su Vukovi nedavno potpisali, ima trenerskog iskustva rada u Denver Bronkosima, ali i na tri odlična univerzitet (UCLA, CU, CSU). Drouns je kao raningbek godinama igrao na vrhunskom nivou u NFL Detroit Lajonsima, Denver Bronkosima i Klivlend Braunsima, a i osvojio je prsten u svojoj poslednjoj igračkoj sezoni koju je proveo u Njujork Džajantsima. Kada se njima sada doda kvoterbek poput Lensa Krizina, nema sumnje da su Vukovi odradili odličan posao u formiranju stručnog štaba i tima za narednu godinu.
Krizin bi u Beogradu trebalo da se pojavi početkom februara.
Povezana vest:  PLS "SEVER": Hantersi ulovili Lavove