Panteri-Vukovis

JUNIORSKA LIGA SRBIJE 2011

Šampion obezbedio polufinale!

Pаnčevo Pаnthers – Vukovi Beogrаd 14:6 (7:0, 0:6, 0:0, 7:0)

Stаdion: SC „Mlаdost“. Gledаlаcа: oko 300. Kretаnje rezultаtа: 7:0 Vojislаv Milenković pаs 60 jаrdi kа Zorаnu Todoroviću, Stefаn Dedić PAT. 7:6 vrаćen fаmbl 65 jаrdi. 14:6 Milenković trčаnje 4 jаrdа, Dedić uspešаn PAT.

Nastavljaju juniori Pantera sa sjajnom igrom. Proteklog vikenda, u okviru drugog kola juniorskog prvenstva Srbije u američkog fudbala, Panteri su ugostili ekipu beogradskih Vukova. Sjajno nedeljno popodne pred oko 400 gledalaca dočekalo je oba rivala, a domaći su uspeli da ostvare i drugu pobedu u ovogodišnjem pokušaju odbrane titule i na taj način potvrde sjajnu formu i obezbede prolazak u polufinale i ove godine. Sa druge strane, Vukovi su ovim porazom ispustili poslednju šansu da se nekako dokopaju plej ofa.

Povezana vest:  SPORTKLUB SUPER LIGA, Kraljevske Krune dočekuju SBB Vukove

Početni drajv su imali Panteri i posle dva pokušaja trčanjem, QB Milenković sjajnim pasom od 58y upošljava WR Todorovića koji beži odbrani Vukova za početno vođstvo (7:0, uspešan PAT Dedić). Nakon toga, Vukovi imaju dug drajv koji je obeležilo nekoliko kazni (uglavnom od strane ofanzivne linije). Lanci su se pomerali i Vukovi su došli na prag crvene zone Pantera. Četvrti pokušaj nije realizovan (nisu pokušali FG) i Panteri preuzimaju posed lopte. Drugi drajv Pantera ne donosi promenu rezultata. U drugoj četvrtini odbrana Vukova koristi nesmotren potez Milenkovića, kada je isti igrač napravio fambl, i odnosi loptu do endzone Pantera (7:6, vraćen fambl za 65y, neuspešan PAT).

Povezana vest:  Odbrojavanje do početka nove sezone

Drugo poluvreme pokazalo je da su Panteri tada najjači, pošto odbrana Pantera nije dozvolila poene do kraja na svom kontu. Treba napomenuti da je CB Dubovina presekao pas kvoterbeka Vukova i vratio ga za td, ali je isti poništen zbog prekršaja. Sa druge strane, napad Pantera je strpljivo osvajao teren, uglavnom sjajnim trčanjima Dedića, Andrejevića i Milenkovića, da bi na kraju Milenković utrčao u endzonu Vukova za postavljanje konačnog rezultata (14:6, trčanje 4y, uspešan PAT Dedić). Pokušavali su Vukovi više puta da se približe endzoni Pantera, ali im to do kraja utakmice nije pošlo za rukom, tako da sa drugim porazom (i pobedom novosadskih Vojvoda protiv Mladenovčana) zapečatili svoja nadanja da bi mogli do razigravanja.

Povezana vest:  Skupština KAF „Indians“ izabrala novo rukovodstvo kluba

Panteri su, baš kao i Vojvode, ovom pobedom overavaju svoj prolazak u polufinale, a sa koje pozicije u grupi će startovati odlučiće meč protiv Novosađana koji se za dve sedmice igra u Srpskoj Atini.

Pančevo Panthers           2              2              0              63:12

Novi Sad Dukes 2              2              0              51:15

Beograd Vukovi                2              0              2              12:40

Mladenovac/Požarevac                2              0              2              15:84