High Control 1

NOVI ALBUM BENDA HIGH CONTROL „REPORT“ BESPLATNO NA MTV.RS

U sredu, 5. oktobra, novi album makedonskog rok benda High Control naći će se na web stranicama regionalnog MTV kanala, odakle će moći besplatno da se preuzme.

„Naziv albuma „Report“ nametnuo se kao posledica svih pesama koje se nalaze na njemu, koje zapravo prestavljaju naše životne stavove gledane kroz emocionalnu i socijalnu prizmu. Inspiraciju crpimo iz svakodnevnog života, koji ume da nas iznenadi sa nekim veoma svežim idejama. Ovaj album se razlikuje od prethodnog „In Every Way“ zato što je ovde fokus na „čistoj“ alternativnoj ideji, imamo nove instrumente i goste –  Superhiks i DJ Slave. Na albumu smo radili skoro dve godine, svi članovi benda zajedno po principujedna jedna individualna ideja, na kojoj radimo timski i dolazimo do finalne forme“, rekli su članovi benda High Control.

Povezana vest:  Džastin Biber pevao pred 200.000 Meksikanaca

Grupa je osnovana 2005. godine, ali prvi zvanični nastup je bio na Winner Festu u 2008. kada se „High Control“ u konkurenciji od 60 bendova plasirao među osam najboljih. Sledeće je bilo učešće na Total Demo Festu, kada je bend pobedio i kao nagradu dobio snimanje demo albuma „In Every Way“. Priznanje za njihov kvalitetan rad bio je i nastup na jubilarnom desetom Exit festivalu u Novom Sadu na debitanskoj bini, dok su već sledeće godine nastupili na renomiranom Fusion stage-u. Danas bend nastupa po mnogim klubovima i festivalima širom Makedonije.

Povezana vest:  "Mostar Sevdah Reunion" 22. juna u Domu Sindikata