Wild Boars - Amerikanci

Divlji veprovi u subotu igraju polufinale EFAF kupa

U subotu, 28. maja 2011. godine, Divlji veprovi će odigrati najvažniju utakmicu u dosadašnjoj istoriji kluba i klupskog fudbala u Srbiji. Naime, aktuelni šampioni Srbije su se plasirali u polufinale EFAF kupa, prestižnog takmičenja koje se odvija pod okriljem Evropske federacije američkom fudbala, a snage će odmeriti sa Crnim panterima iz Francuske.

U grupnoj fazi takmičenja, Veprovi su savladali favorizovane Plave đavole iz Hohenemsa (Austrija) i tom pobedom iznenadili celu Evropu. Nakon plasmana u polufinale, kragujevčani su napredovali i na listi najboljih klubova Evrope gde sada zauzimaju 13. poziciju što je najveći uspeh Srpskih klubova.

Ovog vikenda Veprovi će gostivati u Thonon les Bains-u, gradiću na Ženevskom jezeru, gde će snage odmeriti sa domaćim Crnim panterima. Crni panteri su svoje polufinale izborili u grupi sa Rhinos-ima iz Milana i Black Hawks-ima iz Praga. Kao prvoplasirana ekipa u grupi, obezbedili su svoje mesto u polufinalu, a dobili su i šansu da budu domaćini jer su ponudili bolje uslove za odigravanje utakmice.

Povezana vest:  Imperatori stižu u Inđiju

Pripreme za utakmicu se privode kraju, a atmosfera u klubu je više nego pozitivna. O svemu tome popričali smo sa Stenom Bedvelom, kvoterbekom i glavnim trenerom Kragujevčana.

– Veoma sam uzbuđen pred utakmicu sa Crnim panterima u polufinalu EFAF kupa. Ne samo što imamo priliku da napišemo novu stranicu u istoriji kluba, već nam se pružila prilika da postavimo Srbiju na mapu najboljeg evropskog fudbala.

Veoma sam zadovoljan motivacijom i uloženim trudom svakog pojedinca u timu i znam da svako od mojih saigrača očekuje pobedu u Francuskoj. Mi iskreno verujemo u to da možemo biti poraženi jedino od sebe samih i sve dok budemo bili fokusirani, dok budemo trenirali jako i igrali našim stilom, ako svedemo greške na minimum – nećemo izgubiti ni od koga – samouvereno kaže Bedvel.

Povezana vest:  Beogradski Vukovi šampioni CEFL lige

U kratkom osvrtu na sve ove godine u Srbiji, Bedvel ističe:

– Kada sam prvi put došao u Srbiju 2008. godine, nikada nisam očekivao da ćemo biti u ovako dobro poziciji kao sada. Klub je pravio velike korake kada je reč o učinku na terenu, ali i van terena kada je u pitanju organizacija i pružanje što boljih uslova. Oči Evrope su sada uprte u Srbiju i svi su svesni da Srbija ima kvalitetne timove koji mogu da pariraju najboljim klubovima starog kontinenta.

Povezana vest:  TOKOM VIKENDA NA PROGRAMU SEDAM MEČEVA U OKVIRU SUPERLIGE SRBIJE, Zamajac Veprova za Evropu, humane

Plasman u finale EFAF kupa bi bio ostvarenje velikog sna, a sve to je na dohvat ruke. Poštujemo Crne pantere i svesni smo da će se žestoko boriti. Iako u ponovo u meč ulazimo kao potcenjena ekipa, očekujemo da ćemo iz utakmice izaći kao pobednici i ponosno ćemo predstavljati Kragujevac i Srbiju.

Na početku sezone postavili smo ciljeve da osvojimo domaće prvenstvo i EFAF kup,a sada nas od toga deli samo pet utakmica. Potrebno je da nastavimo onako kako smo radili tokom cele sezone i sve će biti u redu.

Na sajtu Divljih veprova će biti organizovano uživo praćenje utakmice ukoliko bude bilo uslova na stadionu.