Sirmium-Legionaries-Kragujevac-Wild-Boars-old-1sStefanović i Amerikanci dovoljni za Legiju

Prelepo nedeljno popodne, pred oko 500 gledalaca na stadionu FK „Podrinje“, vratilo je nostalgičarima sećanja na duele zeleno i crno-belih u prvim godinama prve decenije američkog fudbala u Srbiji. Kragujevčani su održali tradiciju u mečevima sa svojim starim sportskim prijateljima, ni ovog puta nisu poraženi, ali je lepa slika i solidno interesovanje koje su Sremci pokazali za novi duel sa Veprovima, posle 6 godina, učinila da po završetku utakmice nije bilo nezadovoljnih.
Zadovoljniji su bili naravno Kragujevčani, koji su, posle pobede nad Ljubljana Silverhowksima, još jednom slavili u zvaničnom duelu u kojem ih je sa pozicije kvoterbeka predvodio talentovani Stefan Stefanović. Sigurnost koju mu je tokom celog meča pružala odlična odbrana, uspeo je da pretoči u 2 tačdaun pasa, po jedan Treju Mekvejui Čedu Rusinkoviču, jedinim poenterima u redovima Kragujevčana u ovom meču.
Posle „ispitivanja snaga“ u prvoj deonici, u kojima su domaćini uspevali da održavaju ravnotežu na terenu, PBB Vajl borsi su ubacili u viši stepen prenosa i došli do situacije da ih trčanjem Rusinkoviča i kompletiranjem dugog pasa Mekveja dođu do dva tačdauna prednosti, koji su im pružili sigurnost uoči drugog poluvremena. Sjajan posao u odbrani u tom periodu odradio je kornerbek Veprova Srđan Đokić koji je presekao dva pasa kvoterbeka domaćeg tima. Treća deonica, kao presilana druga. Dva tačdauna Šumadinaca, isti akteri i pobednik meča je već bio izvestan, jer je na semaforu stajalo velikih 28:0 za goste.
Da nisu bez municije u oružju, pokazali su Legionari u poslednjoj deonici, koju su dobili trčanjem Tejlora Bada za 3 jarde. Za čast i obraz, ali i optimizam uoči narednih duela u kojima će tim iz Sremske Mitrovice morati da pruži svoj maksimum, ukoliko želi da izbori opstanak u elitnoj diviziji.
Cela utakmica protekla je u pravoj sportskoj atmosferi, a pre početka susreta Kragujevčani su poklonili Legionarima uramljeni plakat najave njihovog prvog susreta, odigranog u gradu na Lepenici, 30. avgusta 2003. godine, kada su domaći slavili sa 45:38.

Povezana vest:  Fleg liga Srbije: "Indiansi" vicešampioni Srbije

Sirmium Legionaries – Kragujevac PBB Wild Boars 7:28 (0:0, 0:14, 0:14, 7:0)
Stadion: FK „Podrinje“. Gledalaca: oko 500.
Kretanje rezultata:
0:7 Čed Rusinkovič trčanje 20 jardi, Srđan Ružić PAT.
0:14 Stefan Stefanović pas 63 jarde ka Treju Mekveju, Ružić PAT.
0:21 Mekvej vraćanje kikofa 83 jarde, Ružić PAT.
0:28 Stefanović pas 8 jardi za Rusinkoviča, Ružić PAT.
7:28 Tejlor Bad trčanje 3 jarde, Marko Đukić uspešan PAT.

Povezana vest:  Prva pobeda Indiansa u eliti