Jackson-veprovi_pojacanje

Veprovi angažovali trenera i kvoterbeka iz SAD
 
Kako prenosi zvanični sajt kragujevčakih Divljig veprova, aktuelni vicešampion Srbije i finalista EFAF kupa se već uveliko priprema za novu sezonu, a uvozom iz SAD rešili su i pitanje dve ključne pozicije. Dogovor je postignut sa trenerom Ričardom Bondsom i kvoterbekom Metom Džeksonom.
Četrdesetosmogodišnji Bonds će biti glavni trener i defanzivni koordinator Veprova. Bonds se posle igračkih dana u poluprofesionalnim ligama SAD posvetio trenerskom poslu u Carolina Titans-ima, gde je obavljao funkcije defanzivnog koordinatora, asistenta glavnog trenera i generalnog menadžera, od 2002. do 2007. godine. Sa ovim timom osvojio je i titulu šampiona South Atlantic Minor Lige 2005. godine, a u periodu od 2006. do 2008. godine radio je kao asistent glavnog trenera, defanzivni koordinator i trener lajnbekera u Pine Ridge školi, gde je njegov tim imao skor od 29 pobeda i tri poraza.
Odmah zatim prihvatio je ponudu iz Ciriha, gde je sa Renegades-ima, kao asistent trenera, defanzivni koordinator i trener defanzivnih bekova, osvojio titulu šampiona Švajcarske (skor 9-1).
Tokom 2009. godine obreo se u Danskoj, kao glavni trener Odense Swans-a, a tu je i zaslužio poziv da obavlja funkciju pomoćnika defanzivnog koordinatora nacionalne selekcije Danske na B Evropskom prvenstvu, na kojem su Danci osvojili srebrnu medalju. Iste godine bio je i defanzivni koordinator na Novom Zelandu u timu North Shore Pride.
U prethodne dve sezone radio je u Nemačkoj, kao glavni trener i defanzivni koordinator u timovima Luebeck Cougars i Kirchdorf Wildcats, kao i u Americi, u Duo-Sports Thunder Cats-ima i Spartanburg Christian Akademiji.
Drugo pojačanje Wild Boars-a je dvadesetšetogodišnji kvoterbek Met Džekson, koji je karijeru gradio na Siskiyous koledžu, na kojem su mu dobre partije donele mesto u idealnom timu konferencije 2007. Te godine, na 10 utakmica, bacio je 1970 jardi (prosečno 197 po utakmici), uz 18 tačdaunova i pet intersepcija.
Po završetku sezone imao je mnogobrojne ponude klubova iz prve divizije, ali nije mogao da ih prihvati zbog problema sa kolenom. U Kragujevac dolazi iz nemačkih Padernborn Dolphins-a, gde je proveo 2011. godinu i bacio preko 3.500 jardi za 40 tačdaunova. Sa sobom donosi i četiri godine trenerskog iskustva iz Oregona, gde je radio sa kvoterbekovima i risiverima u srednjim školama.
Amerikanci će se svojim novim klupskim drugovima pridružiti 31. januara.

 

Povezana vest:  OVOG VIKENDA IGRAJU SE POLUFINALNI MEČEVI JUNIORSKE LIGE SRBIJE, Četiri želje za finale!