Strahinja_QB_3

STRAHINJA STEPOVIĆ NASTAVLJA KARIJERU U NEMAČKIM TIGROVIMA

Predvođeni kvoterbekom Strahinjom Stepovićem ove godine su Royal Crowns-i postigli najveći uspeh osvojivši treće mesto u elitnoj Superligi. Mladi Stepović će u 2013. nastaviti profesionalnu karijeru u Nemačkoj, pa za predstojeću sezonu na njegovo mesto dolazi jedan američki kvoterbek.

Strahinja Stepović je kao dečak počeo  da trenira u fleg timu na poziciji kovorterbeka, već sa 15 godina je dobio opremu i sve do sada je predvodio napad Kraljevskih Kruna. Povodom Strahinjinog prvog profesionalnog anganžamana u jednoj stranoj ligi, uradili smo mali interviju sa njim.

Kada i kako si počeo da se baviš američkim fubdbalom?

– Sve je počelo kada sam imao 11, ili 12 godina ne sećam se tačno, drugar iz ulice koji je tada igrao za Krune me je upoznao sa jajastom loptom. Bacali smo loptu i baš mi je dobro išlo kao i hvatanje, želeo sam tada da počnem da treniram, međutim Krune tada nisu imale fleg selekciju, samo seniore koji su igrali ligu bez opreme, tako da sam na to morao da sačekam još pune dve godine. Dok sam željno išćekivao osnivanje fleg selekcije, nisam propuštao seniorske treninge i što bi se reklo „krao zanat“ od starijih igrača. U Aprilu 2007. sam napokon postao član kluba i počeo da treniram u fleg timu.

Povezana vest:  IN MEMORIAM: Renato Vuković (1991 – 2012)

Posle ovoliko vremena provedenog u Kraljevačkom klubu, šta tebi predstavljaju Kraljevske Krune?

– Krune su moja druga porodica, šest godina provedenih sa timom nikada neću zaboraviti i mogu reći da taj period života ne bih menjao ni za koji drugi da mogu.

Do sada si primarno igrao kvoterbeka, koji sistem najviše voliš da igraš?

– Da, igrao sam kvoterbeka jer sam se na toj poziciji najbolje snalazio u početku. Volim spread zone read offense koji već duže vreme igraju Krune.

Da li ti je QB omiljena pozicija, ili voliš i još neku?

– Pa iskreno nije mi omiljena pozicija kvoterbek, zapravo vajd resiver je, jer ima više konakta sa protivničkim igračima i lično mislim da mnogo bolji posao mogu da odradim na hvataču nego na kvoterbeku. Ali uvek sam spreman da igram šta god je potrebno timu, odbranu pa čak i specijalne timove, tako sam vaspitan od strane svojih trenera.

Šta smatraš svojim najvećim sportskim uspehom do sada?

Povezana vest:  Juniori Veprova šampioni Srbije

– Teksas 2011. i treninge sa najboljim juniorima sveta!

Bio si letos u Nemačkoj i trenirao sa timom Allgau Comets, kakvi su tvoji utisci?

– Comets su odličan tim i Kempten je prelep grad, mogu samo reći reči hvale za njih, odlična su organizacija, odlični uslovi za trening, super su momci kao i igrači, lepo su me prihvatili i još jednom sam im zahvalan zbog toga!

Ipak nećeš igrati za njih, već za Osnabruck Tigers, šta te je navelo da potpišeš za njih?

– Igrom slučaja ne mogu igrati za Komete i žao mi je zbog toga, ali nije do mene, ne bih da ulazim dalje u to, sa druge strane Tigers-i su me kontaktirali odmah nakon što sam došao iz Nemačke, a rešio sam da prva prilika koja mi se ukaže da je i prihvatim, nakon toga sam čuo od momaka da su odličan tim, u šta sam se i uverio. Head Coach kao i neki igrači sa kojim sam se čuo putem interneta su odlični ljudi i verujem da ću se tamo vrlo lako uklopiti.

Na kojim sve pozicijama ćeš nastupati za Tigrove?

– Na poziciji WR i QB,a iskreno sam nadam da ću biti i u specijalnim timovima.

Povezana vest:  KRALJEVSKI KAMP, NFL igrač dolazi u Srbiju

Šta očekuješ od predstojeće sezone sa novim timom?

– Očekivanja su uvek šampionska.

Kakvi su ti dalji planovi za budućnost?

– Pa za sada samo razmišljam o predstojećoj sezoni u Osnabrucku, za dalje ćemo videti, nadam se nastavku igranja u Evropi.

Šta inače tebi znači ovaj sport?

– Šest godina treniranja, bez veće pauze od nedelju dana, mogu slobodno reći da živim da igram američki fudbal.

Glasovima trenera Nacionalne lige Srbije, Stepović je od Saveza dobio priznanje za najboljeg mladog igrača 2009. godine. Ostaće zabeleženo da je prve poene za juniorsku reprezentaciju Srbije, svojim preciznim pasom postigao Stepović, na utakmici protiv Velike Britanije. Bio je i jedan od učesnika događaja Tim Sveta vs. SAD, koji je februara 2011. godine održan u Teksasu za najtalentovanije internacionalne juniore. Sa svega 16 godina je po prvi put poneo kapitensku traku Kraljevskih Kruna, koju je sve do sada neprekidno nosio.  Ovaj mladi perspektivni igrač svoju karijeru, kao profesionalac, nastavlja u Nemačkoj, dokazajući da su za veoma kratko vreme Srpski sportisti traženi, na međunarodnom tržištu američkog fudbala.