Svetosavsku nagradu, kao najbolji đaci generacije su danas primili Pavle Jovanović i Vuk Čađenović, obojica igrači Kraljevskog kluba američkog fudbala Kraljevo Royal Crowns.

Učenici osmog razreda, Pavle Jovanović iz OŠ „Svetozar Marković“ i Vuk Čađenović iz OŠ „Braća Vilotijević“, su do sada ostvarili više akademskih uspeha, a prošle godine su zauzeli drugo i treće mesto iz fizike na nacionalnom takmičenju. Tradicionalnu Svetosavsku nagradu, kao najveće priznanje za akademski uspeh, u vidu knjiga, im je ispred Grada Kraljeva uručio gradonačelnik dr Predrag Terzić, sa svojim pomoćnicima.

Povezana vest:  EP 2013: Česi preokrenuli u finišu

Pavle Jovanović i Vuk Čađenović, su ofanzivni linijaši RC youth tima. Kako na akademskom, tako su i na sportskom planu do sada bili veoma uspešni, aktuelni su prvaci Pionirske U15 lige Srbije sa svojim timom, ujedno su osvojili i bronzano odličje u U15 Fleg ligi prošle godine, pre toga su bili osvajači i zlatne medalje na Fleg Kupu Kralja, kao i svojevremeno prvaci U12 Fleg lige petlića Srbije. Obojica su istovremeno počela da treniraju i pripadaju prvoj generaciji RC Programa strateškog razvoja američkog fudbala, kroz uključivanje dece i mladih u organizovan škoski sport, koji kraljevački tim, već četvrtu  godinu, sprovodi sa školskim ustanovama na teritoriji Kraljeva, a uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Povezana vest:  RAGBI 13, Grčka preko Srbije do SP

U youth timu Kruna, koji okuplja dečake uzrasta 13, 14 i 15 godina, ima još odličnih i dobrih učenika, a jedno od pravila kluba je da svi učenici moraju na tromesečju, polugodištu i kraju škoske godine da prilože ocene trenerima, koji se trude da na njih motivaciono utiču kako bi se što bolje obrazovali i pored sportskog pripremili za dalji akademski napredak. U klubu su inače zadovoljni atmosferom i ističu da su ponosni na svoj tim, jer su sva deca dobra i pametna, a da je nekima potrebno samo malo više motivacije da pokažu svoj pun potencijal i da nastave stalno da napreduju. Zato i u sportu i u obrazovanju i u životu u klubu se i tim i svi igrači podstiču rečima: Budi bolji!

Povezana vest:  KUGLANJE, Šestoro na Svetskom kupu u Nemačkoj

U ime Kraljevskih kruna, na dodeli akademskih priznanja Pavlu Jovanoviću i Vuku Čađenoviću, je čestitao glavni trener i predsednik kluba Srđan Ćosić i poželeo im da nastave sa uspesima na svim poljima.