Izložba Paja Jovanović/Paul Joanowitch produžena do 7. marta
pajajovanovicIzložba Paja Jovanović/Paul Joanowitch produžena je do 07. marta 2010. godine. Zbog velikog interesovanja za izložbu Narodnog muzeja u Beogradu, koja predstavlja centralni događaj obeležavanja jubileja, 150 godina od rođenja slikara Paje Jovanovića, svim poštovaocima umetnosti će biti pružena mogućnost da sve do 07. marta iskoriste izuzetnu priliku upoznavanja sa najreprezentativnijim ostavrenjima Paje Jovanovića.
Izložbu Paja Jovanović/Paul Joanowitch je do sada videlo više od 125.500 posetilaca, a činjenica da je prostor Galerije SANU često bio premali da primi sve zainteresovane posetioce izložbe Paja Jovanović/Paul Joanowitch, govori kako o kvalitetu izložbe tako i o izuzetnoj zainteresovanosti publike za stvaralaštvo jednog od najomiljenijih domaćih umetnika.
U odabiru dela Paje Jovanovića akcenat je, u svim tematskim, odnosno žanrovskim grupama, stavljen na najreprezentativnijija ostvarenja ovog umetnika. U izbor su uključena kako nadaleko čuvena ostvarenja za koja je Jovanović dobio mnogobrojne nagrade, tako i slike nastale u njegovoj privatnoj sferi, koje otkrivaju neke od tema umetnikovog intimnog promišljanja. Koncept izložbe, koji podrazumeva podelu na četiri ključne tematske celine, posetiocima pruža mogućnost da se kroz 97 dela, nastalih tokom više od pet decenija, upoznaju sa bogatim i raznovrsnim Jovanovićevim
stvaralačkim opusom te podsete veličine i intrigantnosti ovoga umetnika.
Povezana vest:  "Mama" Harija Potera "vredi" jednu milijardu dolara