Prvi roman Nebojše Romčevića – Letnji dan po podne

letnji_dan_do_podnePROFIL knjiga Beograd sa zadovoljstvom predstavlja prvi roman NEBOJŠE ROMČEVIĆA – “LETNJI DAN DO PODNE”
Nebojša Romčević je najširoj čitalačkoj publici poznat kao autor scenarija za hit-seriju “Ljubav, navika, panika” koja je emitovana na TVPink. Autor je brojnih drama i komedija, i scenarija za filmove “Kordon” i “Na lepom plavom Dunavu”, i dotnik 3 Sterijine nagrade i niza domaćih i međunarodnih priznanja. 

O romanu….
Jednog vrelog letnjeg dana ka Beogradu juri hladnjača…Na usijanom gradskom asfaltu čeka je osmoro junaka ove priče čija će svakodnevica nenadano baš u istom danu iskočiti iz dosadne rutine. Kroz tragične zablude, komične obrte, lažnu patetiku i groteskne ljubavne scene, oni će se međusobno tako urnebesno zapetljati … da će jedino Čudo moći da ih raspetlja!
Samo Romčević ume da sa toliko humora i lucidnosti ispriča savremenu priču o običnim ljudima. Letnji dan do podne je iskričavi kovitlac koji će vas obuhvatiti, zabaviti i ostaviti sa osmehom na licu…
Na koricama knjige prikazani su glavni junaci romana u duhovitom viđenju vodećeg domaćeg ilustratora mlađe generacije, Alekse Gajića (autora animiranog filma “Technotise: Edit i ja”).

Povezana vest:  Korejski plesni spektakl dolazi u Srbiju