kaludjer_koji_je_prodao_svoj_ferari
Najprodavanije knjige u knjižarama „Vulkana“ u 2011. godini

Knjiga „Kaluđer koji je prodao svoj ferari“ Robina Šarme najprodavanija je u 2011. godini u knjižarama mreže „Vulkan“, koja ima 12 prodajnih mesta u Beogradu, Nišu, Novom Sadu, Šapcu, Somboru, Čačku, Kragujevcu i Pančevu.
Kako je saopštila knjižarska mreža „Vulkan“, ovo delo objavila je izdavačka kuća „Mono i Manjana“ pre pet godina ali je tokom 2011. samo u knjižarama „Vulkana“ prodato 18.000 primeraka.
Drugo mesto po prodaji, prema „Vulkanu“, pripalo je romanu nobelovca Maria Vargasa Ljose „Avanture nevaljale devojčice“ u izdanju „Lagune“.
Na trećem mestu je „Miris kiše na Balkanu“ Gordane Kuić, najveći ovogodišnji hit izdavačke kuće „Alnari“.
Ovaj roman o sudbini članova jevrejske porodice Salom iz sarajeva prvobitno je objavljen pre 25 godina, ali čitaoci su pohrlili da ga kupe kada je počelo emitovanje istoimene, veoma popularne tv serije.
Na četvrtom mestu je „Sunce meni, sunce tebi“ nastavak debitantskog romana Vesne Dedić Milojević „Zauvek u srcu“, koji je bio apsolutni bestseler 2010.
Peto mesto je zauzeo roman najpopularnijeg francuskog pisca ljubavnih romana Gijoma Musoa „Ostani kraj mene“ čije knjige objavljuje „Alnari“ koji drži i sedmo mesto drugim romanom „Zato što te volim“.
Između njih je na šestom mestu „Lovac na zmajeve“ Haleda Hoseinija u izdanju „Lagvune“ koji već pet godina ne silazi sa svih bestseler lista u Srbiji.
Osmo mesto je zauzeo globalni hit američke novinarke Elizabet Gilbert „Jedi, moli voli“, što je „zasluga“ uspele ekranizacije sa Džulijom Roberts i Havijerom Bardemom u glavnim ulogama.
Robin S. Šarma je autor i knjige „Ko će suze da briše kad te ne bude više?“ koja je na devetom mestu a objavio ju je „Mono i Manjana“ koji ima ekskluzivna prava na prevodejnje Šarminih knjiga.
Deseto mesto je pripalo „Cvatu lipe na Balkanu“ nastavku Kuićkinog prvog romana koji je takođe poslužio kao predložak za tv seriju i upravo je na programu RTS-a svake sedmice.

Povezana vest:  Jeste li čuli za Ivana Bogdana i šta mu se sve izdešavalo?