bajaga_111

DOČEK NOVE 2012

Zvonko Bogdan i Bajaga ugrejali Novosađane

 

Tokom dočeka Nove godine na prepunom centralnom novosadskom Trgu slobode, Novosađane je zabavljao Zvonko Bogdan, a 2012. godinu dočekali su uz Bajagu i instruktore i tradicionalni vatromet. Bajaga i instruktori su pred Novosađane izašli pola sata pre ponoći, i uz poznate hitove su uspeli da ugreju publiku po veoma hladnom vremenu.

Povezana vest:  Coldplay objavljuje božićni singl

Ponoć su dočekali uz hit „Vesela pesma“ i stihove „Ja moram da pijem da zaboravim, ja ne smem trezan tu da boravim“. Usledio se veliki vatromet, a u celom gradu su se čule jake i česte eksplozije petardi i ostalih pirotehničkih sredstava.

Nakon Bajage, na bini u centru Novog Sada nastupa Ana Perišić, a posle nje di-džej Fanatik. Prostor oko bine bio je ograđen, s pojačanim merama bezbednosti. Angažovano je oko 100 osoba za obezbeđenje proslave. Imaju i pravo da pretresaju građane i oduzimaju pirotehnička sredstva.

Povezana vest:  Kaliopi je ponovo oduševila beogradsku publiku, ovaj put u prepunoj Kombank dvorani!

Tokom proslave bilo je zabranjeno parkiranje u centru Novog Sada – na parkingu kod Srpskog narodnog pozorišta i na Trifkovićevom trgu, koji su bili rezervisani za ekipe hitne pomoći, policije i vatrogasne službe.

Organizatori su rekli da proslava Nove godine na Trgu slobode u Novom Sadu košta devet miliona dinara, od čega je skoro polovina za honorare izvođača. Grad Novi Sad je ove godine po prvi put organizovao manifestaciju „Novi Sad srcem“ koja je trajala od 9. decembra do 29. decembra i u sklopu koje su na Trgu slobode održane novogodišnje humanitarne akcije i programi.

Povezana vest:  Plasido Domingo pauzira zbog operacije