ISZ_0113

Dve predstave „Čekajući Godoa“ u januaru

Radionica Integracije vas poziva na predstavu “Čekajući Godoa” S. Beketa u režiji Nebojše Dugalića, u subotu, 21. januara i četvrtak, 26. januara 2012,  u 19:30. časova u prostoru Radionice na adresi Braće Krsmanovića 28a (Bara Venecija).

ULAZ na predstave je SLOBODAN.

Od početka aktivnosti u Radionici septembra 2008. godine, organizovali smo niz večeri (pozorišnih, muzičkih, književnih…) u izvođenju uvaženih umetnika i stvaralaca za naše slepe i slabovide prijatelje, kao i za osobe sa drugom vrstom invaliditeta, i od samog nastanka stremimo cilju da osobe sa invaliditetom ne ostanu posmatrači već da najneposrednije učestvuju i sami budu kreatori programa.

Povezana vest:  Violinista Jovan Kolundžija na 40.NIMUS-u u Nišu

Posle „Hodnika žutih, purpurnih, plavih“, Beketov „Čekajući Godoa“ čija je premijera bila u junu 2011. godine, drugi je pozorišni rad Radionice integracije sa slepim i slabovidim osobama.

Razlog zbog kog smo izabrali Beketa ne leži samo u činjenici da je odsustvo vida čest motiv njegovih komada, već pre svega u nameri da se moguća značenja ključnih Beketovih tema kao što su čekanje, slutnja, pitanje identiteta, vremena, smisla, Boga, ispitaju sa stanovišta onih čiji su osnovni pojmovi određeni iskustvom slepila.

Povezana vest:  „Krvava žetva" Dešijela Hemeta u prodaji

Mapu koja će vam olakšati dolazak do Radionice možete naći u prilogu ili na facebook stranici Radionice Integracije.

S. Beket
“Čekajući Godoa”

21. i 26. januar, 2012. u 19:30h

Režija i adaptacija: Nebojša Dugalić

Prevod: Aleksandar Saša Petrović

Igraju:  Nedeljka Ložajić, Vesna Radulović, Svetlana Gogić, Ljiljana Trbulin, Zorica Trifunović i Stefan Pantić.

Muzičari: Nebojša Dugalić, Stefan Pantić i Ana Ćurčin

Povezana vest:  15. NOĆ MUZEJA – POBEDNIČKE PRIČE OSVETLJAVAJU CELU SRBIJU