vazno-je-zvati-se-ernest_plakat

Večeras premijera Oskara Vajlda u Narodnom pozorištu
 
Predstava „Važno je zvati se Ernest“, po tekstu Oskara Vajlda u režiji Nikole Zavišića, biće premijerno izvedena večeras na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu.
Uloge igraju Nenad Stojmenović, Miloš Ðorđević, Anastasia Mandić, Sena Ðorović, Zoran Chosić, Dušanka Stojanović Glid i Sonja Knežević.
Reditelj Nikola Zavišić izjavio je Tanjugu uoči premijere da će to biti eklektična komedija sa elementima groteske, mjuzikla, parodije, kempa, a istovremeno aktuelna priča o (ne)uvažavanju različitosti.
-Ispratili smo u svakom smislu ideju Oskara Vajlda da to bude trivijalna komedija za ozbiljne ljude – rekao je on i dodao da predstava „žanrovski odlazi na izlete u razne stilove, koji su nekada groteskni, na nivou fizičkog humora ala Monti Pajton, nekada muzičko pozorište i parodija na mjuzikl, ali i neki skoro mračni kemp, hevi metal“.
„Važno je zvati se Ernest“ ima pomalo bizaran zaplet, ujdurmu među prijateljima u vezi sa sakrivanjem identiteta, ženidbom, homoseksualizmom. Za „nesporazume“ je bitna igra reči, jer ime iz naslova na engleskom označava iskrenost, poštenje, ozbiljnost kao karakternu osobinu.

 

Povezana vest:  Priča o najpoznatijem zavodniku svih vremena: Đakomo Kazanova