mesa_selimovic_citati„Meša“ se uručuje sutra u Narodnom pozorištu 

U Narodnom pozorištu u Beogradu sutra će, na svečanosti u podne, biti uručena 22. nagrada „Meša Selimović“ Živoradu Nedeljkoviću za pesničku knjigu „Ovaj svet“, u izdanju „Arhipelaga“. 
O nagradi koju dodeljuje Kompanija „Novosti“ odlučio je veliki žiri, u kojem su bila 52 istaknuta književna kritičara, teoretičara i književna istoričara. 
Svečanost će biti u znaku obeležavanja stogodišnjice rođenja Meše Selimovića. 
Monolog iz predstave „Derviš i smrt“ Narodnog pozorišta govoriće glumac Nikola Ristanovski, o Mešinim delima besediće dr Aleksandar Jerkov. 
O nagrađenoj knjizi govoriće prof. dr Radivoje Mikić i prof. dr Bojana Stojanović-Pantović, dok će stihove kazivati glumci Narodnog pozorišta Jelena Helc i Andrea Maričić. 
Šta je o književnim nagradama mislio Meša Selimović videće se u odlomku iz jednog od retkih intervjua koje je dao TV Beogradu. 
U foajeu druge galerije biće otvorena izložba portreta svih dobitnika ovog prestižnog priznanja, koje je uradio Miroslav D. Savić. 
Nagradu „Meša Selimović“, koju čine skulptura velikog pisca (rad likovnog umetnika Miroslava D. Savića), Povelju i novčani iznos uručiće Manojlo Vukotić, direktor i glavni urednik Kompanije „Novosti“.

Povezana vest:  Sutra se otvara nova pozorišna letnja scena - TEATRIJUM u dvorištu Kapetan Mišinog zdanja