od_ubica_s_ljubavlju-dzejms_paterson 

Novi triler Džejmsa Patersona u izdanju „Lagune“
 
Izdavačka kuća „Laguna“ objavila je triler „Od ubica, s ljubavlju“, koji je Džejms Paterson radio u saradnji sa švedskom autorkom Lisom Marklund.
Ljubitelji Stiga Lašona i njegove „Milenijum“ trilogije uživaće u činjenici da se veći deo novog Patersonovog romana dešava u švedskom okruženju, tačnije u Stokholmu.
Detektiv Džejkob Kenon odlazi iz Njujorške policije i putuje Evropom kako bi pronašao ubice svoje ćerke. Ubice biraju zaljubljene parove, ubijaju ih, a medije obaveštavaju putem razglednica i fotografija leševa.
U svojoj potrazi Kenon udružuje snage sa švedskom novinarkom Lesi Lašon koja je upravo dobila razglednicu u Stokholmu.
Roman je pomalo uznemirujuće štivo koje se brzo čita, a ljubitelji sadističkih serijskih ubica i njihovih ezoteričnih razloga za zločine će uživati u novom romanu bestseler autora.
Bonus predstavlja činjenica da se većina akcije dešava u Evropi i Švedskoj koja je posle Lašonove trilogije postala više nego interesantna i filmofilima i knjigoljubcima.
Da je to slučaj pokazuju i nedavne najave da će roman biti pretočen u film, a kao reditelj se pominju Pol Gringres (Bornova nadmoć) i Gevin O“Konor.
Kritika ali i publika nisu bili preterano naklonjeni romanu koji obiluje klišeima i prilično ustaljenim dijalozima i u kome se vidi da je roman rađen po principu imejl prepiske – jedan autor napiše prvi nacrt pošalje ga onda drugom koji ga doradi i vrati nazad i tako u krug.
Paterson je jedan od najprodavanijih američkih autora. Njegovi romani prodati su u 170 miliona kopija. Najpoznatiji je po romanima u kojima je glavni junak detektiv Aleks Kros – „Poljubi devojke“, „Prikrade se pauk“.
Lisa Marklund je švedska novinarka u autor serije o Aniki Bengtson koja je prodata u devet miliona primeraka i prevedena na 30 svetskih jezika.

 

Povezana vest:  „Enciklopedija Larousse za mališane" u prodaji od 6. maja