Travijata_1

OPERSKI SPEKTAKLI NA VELIKOM PLATNU U BIOSKOPU „CINEPLEXX“

Prikazivanjem „Travijate“ u produkciji milanske Skale 21. marta počinje operska sezona u bioskopu

Po prvi put u Srbiji, gledaoci će imati priliku da iz bioskopskih sedišta prate ekskluzivne nefilmske sadržaje, odnosno operske i baletske predstave u izvođenju ansambala prestižnih svetskih teatara. Na repertoaru bioskopa „Cineplexx“ u šoping molu „Delta City“ naći će se tokom marta, aprila, maja, juna i jula šest visoko kvalitetnih snimaka poznatih operskih naslova, da bi od septembra krenuli uživo prenosi iz čuvene njujorške  Metropoliten opere, milanske Skale i moskovskog Boljšoj teatra.

Povezana vest:  "Jezavelj" - nova biblijska saga Elinor de Džong

Prva, koja će 21. marta otvoriti opersku sezonu, je Verdijeva „Travijata“ u izvođenju ansambla milanske Skale. U aprilu će biti prikazana „Norma“ u produkciji Teatra Komunale iz Bolonje, kao i „Toska“ minhenskog Narodnog pozorišta.  Opera „Ana Bolen“ izvedena u Bečkoj operi, biće na repertoaru u maju. Grandiozna predstava „Aida“ sa preko 300 izvođača ansambla milanske Skale biće prikazana u junu. Ova uvertira za predstojeću sezonu (2012/2013) uživo prenosa završava se u julu snimkom opere „Nabuko“, koja se samo jednom godišnje izvodi u antičkom pozorištu Taormina na Siciliji.

Povezana vest:  Promocija knjige "Fotografija"

Glavne uloge u ovim operama pripadaju aktuelnim operskim divama Danijeli Desi, Angeli Georgiu i Ani Netrebko. Ovi fantastični vokali, veličanstvene scenografije, bogati kostimi i vrhunska produkcija pružiće posetiocima bioskopa i ljubiteljima ovog žanra nesvakidašnji bioskopsko-operski doživljaj.

Za ove spektakle zainteresovani će imati mogućnost pretplate. Rezervacije će biti moguće od 8. marta.