za_belim_sokolom-robert_lindon 

„Za belim sokolom“ – roman za ljubitelje istorije i avanture
 
Izdavačka kuća „Laguna“ objavila je jednu od najiščekivanijih i najintrigantnijih knjiga 2012. godine, istorijsko-avanturistički roman Roberta Lindona „Za belim sokolom“.
Ljubitelji sočnih, uzbudljivih i pozamašnih istorijskim romana uživaće u priči na gotovo 800 strana smeštenoj u 11. vek i vreme kada su Normani uspostavljali svoje kraljevstvo.
Roman prati bivšeg vojnog starešinu Valona i njegovu grupu saputnika koji kreću da plate otkup za normanskog viteza Valtera koja su Turci zarobili u Anadoliji.
Otkup je visok – četiri bela severna sokola koji žive na Islandu i Grenlandu i koje poseduju samo kraljevi i velikaši.
Na svom putovanju u najdalje krajeve sveta, oni se sreću sa Dancima, Vikinzima, Normanima i Englezima, spasavaju žene, zaljubljuju se, tragaju za sokolima, bore sa divljim zverima, oslobađaju robove, upoznaju istinsku brutalnost ali i hrabrost, laponske lovce, pokvarene trgovce i vladare koji vladaju od severa Rusije do Anadolije sve vreme pričajući priče kroz koje upoznajemo glavne likove i značaj njihove potrage.
Lindon je roman pisao deset godina i uoči objavljivanja knjige brojni izdavači nadmetali su se da autor baš kod njih objavi roman za koji oduševljena publika kaže da ima sve – od putovanja, borbi i akcija, do istorije, kompleksnih likova i prelepih opisa prirode i života.
Ljubitelji Bernarda Kronvela i njegovih istorijskih romana uživaće u novom autoru kome je „Za belim sokolom“ prvi roman u koji je, i pored svih mana prvog romana, autor ispričao epsku priču prebogatu pojedinostima, zanimljivim likovima i uzbudljivom akcijom.

 

Povezana vest:  Izložba “Kraj jezika – Još jednom o Vitgenštajnu” u Galeriji-legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića