MF_2012

Ne propustite na Mikseru / III dan / 27.05.

U nedelju, 27. maja, tačno u podne, započinje oslikavanje 10 ulaznih vrata zgrada u Savamali.  Projekat „Red Bull Door Deco“ pretvara oronula i zapuštena ulazna vrata prelepih zgrada Savamale u kreativno polje za najistaknutije grafitere. Jedinstveni stil autora prepoznatljiv širom grada, čini da vrata Savamale postanu ključna urbana mesta koja će krasiti ovaj deo grada i u budućnosti. „Red Bull Door Deco“ promoviše street-art i potvrđuje da su grafiti umetnici ti koji svojim autorskim pečatom kreiraju vizuelni identit grada, a bez želje da se ovaj jedinstveni umetnički stil ukroti i prebaci u galerijske krugove.

Povezana vest:  Prva čitalačka avantura uz nove Vulkančić knjige

12h / Mikser Kids / Click Kids Fashion Lab / Vučina kuća / Xylon Showroom

Deca će nam pokazati svoju kreativnost i maštovitost, a na raspolaganju će im biti različiti materijali i krpice, bojice i flomasteri, raznobojni papiri i kartoni. Crtaće haljine i leptir mašne, praviće ogrlice i šešire, cipele i tašne. Bojiće, crtati, seckati i lepiti.

12h / Mikser Kids / Kutak Kreativnog centra / Vučina kuća / Xylon Showroom

Povezana vest:  Zlatna značka uručena glumcu Gojku Mitiću iz Berlina

Kutak Kreativnog centra je mesto na kome će mališani i njihovi roditelji moći da se zabave rešavajući zanimljive zadatke iz knjiga o Žući i Kreativnih bojanki.

13h / Uniqua Street Basket  sa Aleksandrom Đorđevićem / Plato ispod Brankovog mosta

UNIQA Street Basket je naziv za javni čas koji će voditi jedan od najuspešnijih sportista na našim prostorima Aleksandar – Saša Đorđević.

Povezana vest:  Izložba dela Mihaile Vujnović u DOB-u

18h / Predstavljanje projekta / Zvučna mapa Dorćola / Virdžinia Đeković / Andrija Stojanović / Galerija „Ispod Brankovog mosta“, Crnogorska 10

21h / Click Fashion Lab / Otvaranje izložbe Young Blood / Krug, Braće Krsmanović 8

Click Fashion Lab je modni segment Mikser festivala koji organizuje Modni studio Click, organizator Beogradskog Fashion Weeka.

Umbria Jazz Balkanic / Tuborg Mikser Stage / Stovarište, Mostarska 5