Aida_1_(c)_La_Scala

Opera „Aida“   u bioskopima „Cineplexx“
 
Visoko kvalitetan snimak čuvene Verdijeve opere „Aida“, izvedene na sceni milanske Skale, biće prikazan 6. juna u 19 časova u bioskopima „Cineplexx Delta City“ u Beogradu i „Cineplexx Kragujevac Plaza“.  Dan ranije, 5. juna, takođe u 19 časova, „Aida“ će biti prikazana i u bioskopu „Vilin grad“ u Nišu.
„Aida“, jedna od Verdijevih najpoznatijih opera svih vremena, naručena je kako bi ovekovečila slavu nekadašnjeg egipatskog kraljevstva. Ova opera, ispunjena političkim intrigama, ljubavlju, izdajom, strašću i osvetom oduševljava publiku mnogih generacija, još od prvog izvođenja u Kairu 1871. godine.
Snimak „Aide“ koji će biti prikazan u bioskopima „Cineplexx“ je grandiozno i ekstravagantno viđenje poznatog italijanskog reditelja i scenografa Franka Zefirelija. Ovo izvođenje okupilo je više od 300 protagonista, pevača, glumaca i plesača, a pored veličanstvene scenografije i kvalitetnih vokala poznato je po trinaestominutnom aplauzu na kraju prvog izvođenja u milanskoj Skali.
„Aida“ je pretposlednja opera u operskoj predsezoni bioskopa „Cineplexx“, koju će  4. jula zatvoriti „Nabuko“, još jedna Verdijeva opera. U septembru su u bioskopima planirani direktni prenosi opera i baleta iz svetskih pozorišta.

 

Povezana vest:  Beč: izložbe u prvoj polovini 2019. godine