Gabriel-Glaiman

U Galeriji DOB sutra otvaranje izlozbe „Sve osim sudopere“
 
Izložba Everything But the Kitchen Sink (Sve sem sudopere) okuplja 18 izuzetnih autora koji će svoje radove, nakon dva zajednička nastupa u Londonu i jednog u Buenos Ajresu, predstaviti i beogradskoj publici, na inicijativu Milana Milosavljevića i Sarane Mehre. Pored toga što izlažu po najprestižnijim svetskim galerijama, Martine Feipel & Jean Bechameil su predstavljali Luksemburg na prošlogodišnjem Venecijanskom bijenalu, dok se radovi Ian Monroea nalaze u Saatchi kolekciji.
Osim generacijske bliskosti, ove umetnike povezuje i Master of Fine Arts program koji su zajedno pohađali na Saint Martin’s College of Art and Design, nakon čega su se nastanili širom sveta – u Argentini, Sjedinjenim Američkim Državama, Izraelu, Velikoj Britaniji, Srbiji, Nemačkoj, Italiji, Portugalu, Luksemburgu. Upravo ta činjenica čini ovu izložbu jedinstvenom prilikom da kroz serije fotografija, crteža, video radova, skulptura upoznamo umetničke prakse autora iz različitih delova sveta, široko prodirući u društveni kontekst, istoriju, sećanja…
Okosnicu izložbe predstavljaju pojmovi nomadskog i privrženosti. Sam naziv „Everything But the Kitchen Sink“ ukazuje na kretanje, preseljenje, promenu životnog mesta. Ovaj izraz u današnje vreme, ima značenje sveobuhvatnosti, odnosno težnje da sa sobom uvek nosimo različite stvari, često nepotrebne. U skladu sa takvim nazivom, autori će beogradskoj publici predstaviti raznovrsne radove u koje su ugradili svoja iskustva, tragedije, lične trijumfe u poslednjih 10 godina, koliko je prošlo od kada su završili zajednički master program i razišli se širom sveta.
 
Umetnici koji učestvuju na izložbi:
Sarana Mehra
Mr & Mrs Hahn ( Saskia Wilson-Brown and Micah Hahn)
Martina Jenne
Sharone Lifschitz
Graham Westfield
Filippe Cravo
Sigbjorn Bratlie
Matteo Peretti
Chris Jones
Chris Koning
Gabriel Glaiman
Isha Bohling
Ian Monroe
Tomas Blach Locker/ Tommy Art
Martine Feipel & Jean Bechameil
Milan Milosavljević
 
Od utorka, 05. juna u 19:00 do četvrtka, 14. juna 2012.
DOB//Galerija

 

Povezana vest:  Neizbrisive vrednosti Vladimira i Kosare