ada art

UMETNOST NA OTVORENOM – ADA ART  od  15.-30. avgusta na Adi Ciganliji
 
U sredu, 15. avgusta 2012. godine u prostorijama Galerije Centra vodenih sportova Ade Ciganlije, u 18 sati održaće se koktel povodom svečanog otvaranja manifestacije ADA ART – Umetnost na otvorenom, a sam početak manifestacije biće u znaku druženja sa umetnicima i umetnicama.
Manifestacija „Umetnost na otvorenom–Ada Art“ u organizaciji udruženja „Interkultivator“, Centra za savremenu umetnost StrategieArt i udruženja Ezop, biće održana u periodu 15. – 30. avgusta 2012. godine na više od 30 lokacija (kafića, restorana, klubova) na Adi Ciganliji.
„Umetnost na otvorenom – Ada Art“ je zamišljena kao manifestacija na kojoj će mladi umetnici iz Srbije imati priliku da izlože svoje umetničke radove (skulpture, slike, fotografije, instalacije…) na otvorenom, tako da umetnost postane dostupna svima. Na ovaj način izložba u alternativnom prostoru komunicira sa posetiocima Ade, a umetnost približavamo području svakodnevnog, kako bi ona postala pitanje opšte, a ne visoke kulture.
U četvrtak 30. avgusta, manifestaciji će se pridružiti muzičari i DJ-evi koji će nastupiti na velikoj završnoj žurci u klubu Gavez. Izložba će trajati svakog dana od 10-22 u periodu 15.-30. avgusta 2012.
„Umetnost na otvorenom – Ada Art“ organizuju udruženja „Interkultivator“, „Ezop“ i Centar za savremenu umetnost „Strategie Art“, a manifestaciju su podržali JP Ada Ciganlija, Turistička organizacija Beograda, Edukativni centar Institucija, COTRUGLI Business School, Studentska organizacija AIESEC, Vinarija Dajić, Plan Plus.

 

Povezana vest:  Izložba - “Belgrade Hoodies - Beogradske kapuljače”