andrea-bocelli-photo_2
Slavni tenor Andrea Bočeli odlikovan Britanskom nagradom
Slavni tenor Andrea Bočeli, koji će po drugi put nastupiti pred publikom u Srbiji u Kombank areni, 11. maja 2013. godine, odlikovan je prestižnim priznanjem, Britanskom nagradom za klasičnu muziku Classic Brit Awards.
Bočeli je odlikovan specijalnim priznanjem Mežunarodni umetnik godine (International Artist of the Year) u čast dve decenije duge karijere. Mežu ovogodišnjim dobitnicima najveće britanske nagrade u oblasti klasične muzike u slavnom Rojal Albert holu pre dve večeri našao se i crnogorski gitarista Miloš Karadaglić koji je dobio nagradu za najboljeg mladog umentika u godini.
Dobitnici nagrada u ostalim kategorijama su Nikola Benedeti, najbolja umetnica, Vasilj Petrenko, najbolji umetnik, Garet Malon, singl godine, Andre Riju, album godine, Bendžamin Grosvenor, nagrada kritike, priznanje za životno delo i nagradu najbolji kompozitor dobio je Džon Vilijams.
Mežunarodni umetnik Bočeli, tenor baršunastog glasa koji publiku širom sveta pleni toplinom i posvećenim pevanjem, posle brojnih uspešnih sezona, rasprodatih albuma i nastupa na najpoznatijim operskim scenama i u dvoranama širom sveta, ponovo će pevati na sceni Areni.
Kako je najavljeno iz Arene, Bočeli je izrazio želju da ga na koncertu u Beogradu prati orkestar iz Srbije kao i da sa njim nastupi i specijalni gost sa naših područja koga će sam izabrati.
Bočeli je objavio više od 30 albuma sa izvoženjima operskih dela kao i pop balada koji su rasprodati u 75 miliona primeraka širom sveta.
Povezana vest:  Legenda o alhemijskom venčanju u klubu "Leila"