Na 66. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, Vulkan izdavaštvo je posebnu pažnju posvetilo najmlađim čitaocima. Vulkančićev svet nema granica, zato ponudu na Sajmu čine kako edukativne knjige, tako i uzbudljive avanture i interaktivni sadržaji, a popusti idu i do 70%.

Dobra zabava ne može da prođe bez avantura starog drugara Džeronima Stiltona, zato je tu knjiga Avanture malog Džerija: Operacija Blatnjavo čudovište, pisana iz perspektive dečaka, osnovca, Džeronima koji još nije svestan da će postati pisac, a dopunjena neodoljivim crno- belim ilustracijama.

I roditelje i decu nesumnjivo će zabaviti novi serijal autora svetskog bestselera Dogmen i Ketkid Dejva Pilkija. Njegov Ketkid: Klub stripoljubaca sastoji se od niza mini-stripova, predstavljenih u formi priče unutar priče, od kojih je svaka urađena u različitom stilu i protkana humorom i jezikom bliskim današnjim mladim generacijama.

Povezana vest:  Tri premijerna izvođenja u Ateljeu 212 u septembru

Ljubitelje avanture oduševiće novi roman o devojčici koja je pola veštica, a pola vila – Mirabel i magični haos autorke Harijet Mankaster, kao i Akademija sirena: Ajla i Mehurić autorke Džuli Sajks, u kojoj svojeglava Ajla i delfin Mehurić krše školska pravila kako bi njen tim pobedio u lovu na blago.

Za najmlađe čitaoce na štandu Vulkančića dostupna je zvučna edicija Glava, ramena, kolena i stopala i druge pesmice, uz koju će mališani naučiti delove ljudskog tela. Moja prva slagalica: Životinje i Brojevi pružiće im zadovoljstvo zabavnog upoznavanja životinja i učenja brojeva, dok će knjige grupe autora 200 pitanja i odgovora o životinjama i Kako su sagrađana nova svetska čuda zadovoljiti nepresušnu znatiželju dečaka i devojčica uzrasta od sedam do devet godina.

Povezana vest:  Dani Dječijeg pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke od 21-23. mart

Najveće uzbuđenje najmlađe čitaoce svakako čeka u četvrtak, 26. oktobra, od 12 sati, kada će svoju novu knjigu Veseli brod na Vulkanovom štandu potpisivati Slobodan Stanišić, jedan od najpopularnijih i najnagrađivanijih savremenih pisaca za decu. Jedra piščevog broda nosi vetar radosti, a pesme i priče su protkane humorom. Čitalac je, dakle, vešto uvučen u veselu priču, da bi već sledećeg trenutka bio podstaknut na razmišljanje.

Povezana vest:  Beč dobija novi muzej

Od 13 sati na istom mestu, sa mališanima će se družiti Mirjana Milenić Mimi, koja je pripremila nove edukativne karte Učim i igram se: Match it, uz koje se na lak način, kroz igru i zabavu, vežba logičko zaključivanje i usvajaju nove reči na engleskom jeziku. Igra sa kartama omogućava igranje različitih tradicionalnih igara kao što su: tablić, tač, igra memorije.