All for All Leadership Summit zakazan je za 2. novembar u hotelu Radison u Beogradu. Tema ovogodišnjeg samita je ESG lideri – Stvaranje održivije, inkluzivnije i perspektivne budućnosti za sve nas (ESG leaders – Creating a more sustainable, inclusive, and growing future for all together), a prijave su u toku. Prvih 20 registrovanih za Samit, obezbeđuju i prisustvo na pred-događaju Fem Health Tech Soirée koji će okupiti visoke zvanice u Rezidenciji ambasade Švedske.

Program Samita je 17-22h, biće dinamičan i okupiće uspešne kompanije i stručnjake iz ESG polja. Očuvanje životne sredine, društvena odgovornost i savesno korporativno upravljanje postaju ključan deo biznisa i uskoro će sve kompanije morati da usklade poslovanje sa ovim standardima. Firme koje su to već uradile, podeliće na AFA samitu sa ostatkom zajednice i širom javnošću na koji način su poslovanje uveli u tokove društveno-odgovornog upravljanja.

Među govornicama i govornicama biće Ekaterina Jegorova regionalna direktorka IKEA i šef za održivost, Staša Stojkov Rosić, lider za održivost u IKEA Srbija, Zoran Drakulić, vlasnik Bioenergy point kompanije, Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora NIS, Miloš Erić iz PwC Srbija, Tamara Stančev direktorka Ljubex International, Ana Trifković suosnivačica Bifrost Bioplastic i drugi.

Kako AFA organizacija zalaže za jednakost polova, pogotovo u tehnologijama i na liderskim pozicijama, posebna pažnja biće posvećena temi na koji način je ESG osnova za održivu rodnu ravnopravnost. Kroz program će biti obuhvaćene i ostale oblasti kroz koje se ESG primenjuje, kao što su održivost, finansije, zelena energija, tranziciji na ekološki povoljna goriva i kanale snabdevanja, cirkularna ekonomija, ESG transformacija u malim i srednjim preduzećima… Značajan deo samita biće posvećen umrežavanju govornika i publike kako bi se razmena dobrih praksi nastavila i u neformalnom delu.

Povezana vest:  Dodeljene nagrade za Ženu godine magazina Glamur

Organizaciju All for All Leadership Summit 2023 podržali su lideri u ESG polju IKEA, NIS, Astra Zeneca, Merck, ambasade Švedske i Izraela.

Ove godine će u okviru Samita posebna pažnja biti posvećena ženskom zdravlju kroz Fem Health Tech Soirée koje će 1. novembra u rezidenciji Ambasade Švedske, okupiti eksperktinje iz vodećih zdravstvenih i farmaceutskih kompanija. Ina Bulat, direktorka kompanije Merk za Jugoistočnu Evropu, Sandra Perić zadužena za komunikacije i pristup tržištu iz Astra Zeneca, Marijana Vasilesku generalna direktorka Medi Group i Katarina Bajec generalna direktorka Acibadem Bel Medic, govoriće o tome koliko je žensko zdravlje zapostavljeno, kako poboljšati ulaganje i razvoj tretmana i lekova, i šta su planovi u ovom polju u budućnosti.

Povezana vest:  DVADESET GODINA UNAPREĐENJA NIKE TIEMPO KOPAČKI

Žensko zdravlje je globalno zapostavljena oblast u koje se ne ulaže dovoljno kroz istraživanje i razvoj, iako se zna da uprkos tome što žive duže, žene imaju manje kvalitetnih godina po pitanju zdravlja. Kada treba da su na vrhuncu karijera, žene se suočavaju sa značajnim promenama zbog perimenopauze i menopauze što utiče na njihove fizičke i kognitivne sposobnosti, o čemu se ne priča dovoljno, niti postoje adekvatni tretmani/lekovi za ublažavanje simptoma. Dodatno, autoimune bolesti se u 78% slučajeva razvijaju kod žena, i broj je svakim danom sve veći, a uzroci su nepoznati. Vodeće zdravstvene ustanove i farmaceutske kompanije podeliće saznanja na ove teme, otkriti na koji način se bore za rodni balans u ovom polju i šta očekivati u budućnosti.

Povezana vest:  Zlatni standard za negu suve kože

AFA organizacija tradicionalno održava samit liderki i lidera sedmu godinu zaredom. Do prošle godine događaj je nosio naziv Women Leadership Summit, ali kako istinska rodna ravnopravnost nije moguće postići bez saradnje polova, od 2022. događaj je prerastao u samit za sve lidere – All for All Leadership Summit.