henri_sesti

‘Henri Šesti’ najbolji na festivalu Teatar u jednom dejstvu
 
Najbolja predstava na sedmom pozorišnom festivalu Teatar u jednom dejstvu pod nazivom “Ekstremi“ je “Henri Šesti“ Vilijama Šekspira, u adaptaciji i režiji Nikite Milivojevića i izvođenju dramskog ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu, saopšteno je iz ove kuće.
Žiri Pozorišnog festivala Mladenovac 2012 – “Teatar u jednom dejstvu“ radio je u sastavu – predsednik Vladimir Stamenković i članovi Ana Sofrenović i Vladimir Arsić.
Kako se navodi u odluci žirija “svako suočavanje sa nekim Šekspirovim delom nosi u sebi brojne izazove. Još i više kada ovu scensku adaptaciju Henrija Šestog treba da vide Englezi na obnovljenoj sceni Glob teatra u sklopu ogromnog zajedničkog projekta“.
-Uprkos svim ograničenjima, glumci Narodnog pozorišta iz Beograda i Nikita Milivojević izgradili su prikladnu pozorišnu priču o večnoj, beskurpuloznoj borbi za vlast mestimično potkrepljenu i sumornim humorom – dodaje se u saopštenju.
Predstava “Henri Šesti“ izvedena je 11. maja premijerno u Londonu, a beogradsku premijeru imala je 15. juna u Narodnom pozorištu.
Povezana vest:  Još šest novih naslova u izdanju Lagune u prodaji uoči Noći knjige