kreativni_centar_logo“Kreativni centar” na sajmu knjiga za decu Bolonji

 

Poznati domaći izdavač dečije literature „Kreativni centar“ jedini je srpski izlagač na 47. međunarodnom sajmu knjiga za decu u Bolonji, koji se otvara danas i traje do 26 marta.

Beogradski izdavač koji je osnovan pre dve decenije i koji je prošle godine proglašen za najboljeg izdavača na Beogradskom sajmu knjiga učestvuje po deveti put na najvećoj svetskoj „pijaci“ knjiga za decu i mlade u Bolonji. Za „Kreativni centar“, kako su objasnili u saopštenju za medije, učešće na bolonjskom sajmu znači imati mogućnost da se stupi u kontakt s profesionalcima iz oblasti izdavaštva iz celog sveta.

Povezana vest:  Ruždi u Atlanti govorio o knjigama, životu pod fatvom

„Tu je koncentrisano sve što se tiče nove izdavačke produkcije, mogu se videti nagrađene knjige i razgovarati o novim tendencijama i pravcima u dečjem izdavaštvu“, objasnio je izvršni direktor Kreativnog centra Dejan Begović.

Bolonjski sajam okuplja izdavače knjiga, autore, ilustratore, književne agente, TV i filmske producente, distributere, štampare, knjižare i bibliotekare, a na prošlogodišnjem sajmu učestvovalo je više od 1.300 izlagača iz 67 zemalja.

Povezana vest:  Otvorena izložba BEOGRADicikliraj

„Kreativni centar“, prema njegovim rečima, od svog nastanka uvek je težio da bude u toku sa svim onim što se u svetu dešava u vezi sa izdavaštvom za decu, kako bi to na najbolji način primenio u izradi svojih knjiga. Do sada su izdanja „Kreativnog centra“ prevedena na više jezika i objavljena u više od dvadeset zemalja, od Engleske do Južne Koreje, a što se tiče najprodavanijih izdanja svetu, knjiga „Seks za početnike“ Jasminke Petrović je najpopularnija i prevedena je na više od dvadeset jezika.

Povezana vest:  Još jedna urbana priča Maše Rebić 'Cvet mog života'

Nakon uspeha tog naslova, put u svet pronašle su i druge knjige iz edicije „Bez dlake na jeziku“, kao što su „Bonton“, „Škola“, „Slatka mala čudovišta“, knjige iz edicije „Šta sve Ana zna“, kao i veliki hit – „Knjiga za svaku devojčicu“, koju od prošle godine prati i „Beležnica za svaku devojčicu“, i mnogi drugi naslovi.